Barça

Europa, l'assignatura pendent de les seccions professionals del Barça

Una temporada més la secció d'handbol, d'hoquei patins, de bàsquet, de futbol sala i de futbol femení han aconseguit un gran nombre de títols en l'àmbit estatal, mentre que han protagonitzat sonores desfetes en el continental

Xevi BardoletActualitzat

La temporada 2018-2019 de les seccions del FC Barcelona ha estat farcidíssima de títols en les competicions espanyoles, especialment pel que fa a l'handbol i l'hoquei patins.

El futbol sala ha fet un pas endavant respecte de les darreres temporades, amb la Lliga, la Copa del Rei i la d'Espanya, afegint-hi la Copa Catalunya. El bàsquet ha guanyat una Copa ACB i el futbol femení, una Copa Catalunya.

Si mirem els últims cinc anys, queda clar que la collita de les seccions professionals és quantitativament increïble, supera amb un títol la temporada anterior i arriba al sostre històric.

Però d'aquests 17 trofeus, cap és una Copa d'Europa. Les decepcions a nivell continental de les seccions enguany han estat sonades. Com la derrota a les semifinals del Barça d'handbol contra el Vardar, deixant escapar una renda de 7 gols. També l'eliminació a semifinals de la UEFA Futsal contra el Kairat Almaty. O a la mateixa ronda, a la Lliga Europea d'hoquei patins, als penals contra el Porto.

El bàsquet es va quedar a les portes de la Final Four i no n'ha pogut disputar cap els últims cinc anys. Curiosament la secció amb menys collita de títols del curs, el futbol femení, només amb la Copa Catalunya, és de les que més bon regust ha deixat als socis, amb la històrica classificació per a la final de la Champions. Europa, el gran baròmetre, una assignatura pendent de les seccions. Dues Copes d'Europa d'hoquei i una d'handbol els últims cinc anys.

Anar al contingut