Feliciano López, que era suplent i no va arribar a jugar cap partit, aixeca la Copa Rod Laver (Reuters)
Tenis

Europa arrasa la resta del món en la Copa Rod Laver

L'equip d'Europa s'imposa per un espectacular 14 a 1 que no deixa lloc al dubte: tot i jugar sense Djokovic, Nadal i Federer, el tenis europeu està a anys llum del de la resta del món

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

Europa va guanyar ahir per quarta vegada la Copa Rod Laver, la competició tenística que, a modus similar a la Ryder Cup de Golf, enfronta l'equip d'Europa contra --en aquest cas-- el de la resta del món. Els tenistes europeus es van imposar per un espectacular 14 a 1, el resultat més clar de tots el que han aconseguit fins ara en la competició. L'equip europeu, capitanejat pel suec Bjorn Borg, estava format pels russos Daniïl Medvédev, (número 2 mundial) i Andrei Rublev (5), l'alemany Alexander Zverev (4), el grec Stefanos Tsitsipas (3), l'italià Matteo Berrettini (7) i el noruec Casper Ruud (10). La resta del món, amb John McEnroe de capità, va comptar amb els canadencs Felix Augier-Aliassime (11) i Dennis Shapovalov (13), l'argentí Diego Schwartzman (15), els nord-americans Reilly Opelka (19) i John Isner (21) i l'australià Nick Kyrgios (96).

La Copa Rod Laver, que va nèixer el 2017 auspiciada per Roger Federer, enfronta els dos equips durant 3 dies. Guanya el primer que aconsegueix 14 punts. Les victòries valen 1 punt el primer dia, 2 el segon i 3 el tercer.

Divendres, la jornada va acabar amb 3 a 1 per a Europa gràcies als triomfs de Ruud, Berrettini i Rublev sobre Opelka, Auger-Aliassime i Schwartzman, respectivament. L'únic punt de la resta del món el van aconseguir Isner i Shapovalov que van guanyar el doble a Zverev i Berrettini.

Dissabte va acabar amb un clar avantatge per als europeus --11 a 1-- perquè van guanyar tots els partits i van sumar 8 punts més. Tsitsipas, Zverev i Medvédev van superar Kyrgios, Isner i Shapovalov. A més, el doble Rublev-Tsitsipas van guanyar Isner i Kyrgios.

La jornada de diumenge va ser curta. Zverev i Rublev es van imposar a Opelka i Shapovalov en el primer partit del dia i els altres que estaven previstos ja no es van jugar perquè Europa havia aconseguit un inabastable 14 a 1 que li assegurava la victòria de totes totes.

 

 

Anar al contingut