Nani Roma, entre les dunes amb el Ford
Nani Roma, amb el Ford
DAKAR 2024

Nani Roma abandona el Dakar per un problema mecànic en l'etapa del renaixement de Loeb

El pilot de Folgueroles s'ha aturat al quilòmetre 24 de l'especial i no ha pogut tornar al tram cronometrat

Redacció Esport3Actualitzat

El pilot català Nani Roma (Ford) s'ha retirat aquest diumenge del Dakar 2024 per un problema mecànic tot just començar el tram cronometrat de la setena etapa del ral·li, que va des de Riad, la capital d'Aràbia Saudita, fins a la ciutat d'Ad-Duwadimi.

El català s'ha aturat al quilòmetre 24 de l'especial i no ha pogut tornar al tram cronometrat, encara que sí que ha pogut tornar a arrencar el cotxe per conduir-lo fins al campament d'Ad-Duwadimi, des d'on intentarà reenganxar-se a la cursa aquest dilluns (etapa 8) per "seguir aprenent al costat de Ford del vehicle", fora de competició, això sí.


A l'inici de l'etapa, Roma era dotzè a la general a dues hores i set minuts de l'espanyol Carlos Sainz (Audi), líder de la classificació, encara que el seu objectiu aquest any era que els mecànics i l'equip de Ford poguessin aprendre en la seva tornada al Dakar per intentar aspirar al pròxim ral·li amb un cotxe completament nou.

El català havia començat diumenge passat la vint-i-setena participació al Dakar 2024 i aquesta era, sens dubte, una de les més especials, ja que l'any passat no va poder ser a l'Aràbia en estar recuperant-se d'un càncer de bufeta que va acabar superant. 

Loeb es llueix en l'etapa més llarga

A banda de la retirada de Roma, l'etapa d'aquest diumenge ha servit per viure el recital del 9 vegades campió del Mundial de Rallys, Sebastien Loeb. El francès s'ha emportat la victòria i ha retallat 10 minuts respecte el líder Carlos Sainz. Ara, la distància entre els dos es queda en 19 minuts. 

 

En motos, l'etapa ha estat pel xilè José Ignacio Cornejo, que voreja la segona plaça del botswanès Branch i s'acosta a menys de 7 minuts del primer, l'estatunidenc Brabec.

La setena etapa comptava amb dos trams ben diferenciats, cadascun amb les seves pròpies dificultats i exigències: a l'inicial el més complicat és orientar-se entre canons i amb molts canvis de direcció, i a la part final les diferències les poden marcar els grans trams de dunes.

En total ha estat una etapa de 873 quilòmetres, 473 d'especial.

El Dakar, minut a minut:

 

Anar al contingut