Clàssic

El Madrid assalta el Camp Nou davant un Barça inefectiu (1-2)

Un gol d'Alaba a la mitja hora de la primera part i un altre de Lucas Vázquez en temps de descompte han donat els tres punts als d'Ancelotti. El Kun Agüero s'ha estrenat com a culer en el darrer sospir del partit, però el seu gol ha estat insuficient

Francesc LatorreActualitzat

Ronald Koeman ha dissenyat un onze inicial sense sorpreses: Ter Stegen a la porteria, Mingueza, Piqué, Eric Garcia i Jordi Alba en defensa, Busquets, De Jong i Gavi al centre del camp i amb Ansu Fati, Memphis i Dest com a trident atacant.

Els primers vint minuts han tingut la intensitat d'un clàssic però sense ocasions per cap dels dos equips. El Barça pressionava bé i no deixava que el Madrid sortís amb comoditat. Els blancs no han generat perill però tampoc els de Koeman han inquietat Courtois en aquest primer tram de partit.

A partir del minut 20, però, els davanters d'uns i altres han començat a trepitjar àrea rival. El Madrid ha reclamat penal de Mingueza sobre Vinicius però Sánchez Martínez no n'ha volgut saber res. El contacte és lleuger i el col·legiat ha deixat seguir el joc. En el 25, Sergiño Dest ha disposat d'una ocasió immillorable per encetar el marcador. El nord-americà ha rebut tot sol dins de l'àrea després d'una centrada de Memphis Depay. Semblava que el més fàcil era enviar la pilota al fons de la porteria però Dest ha rematat molt desviat per sobre del travesser.

I en el 32, s'ha fet bo el tòpic que diu que qui perdona ho acaba pagant. Memphis ha perdut una pilota al balcó de l'àrea madridista, Vinicius ha estat més fort i hàbil en el cos a cos amb Mingueza i ha enviat una passada llarga a Rodrigo que ha desactivat el sistema defensiu del Barça. Rodrigo ha vist David Alaba tot sol i l'austríac ha superat Ter Stegen amb un potent xut creuat i a mitja alçada impossible per al porter alemany. Un golàs.

El Barça hauria pogut empatar de seguida en una acció a pilota aturada. Piqué ha rematat de cap lleugerament desviat un servei de córner de Memphis. Al límit del descans, Ansu –molt discret fins aleshores- també ha disposat d'una bona ocasió per marcar però Alaba ha interceptat una rematada que duia el camí del gol. Ha estat la darrera acció destacada del primer temps.

Koeman ha fet un canvi per començar la segona part i ha fet sortir Coutinho en el lloc de Mingueza. El Barça ha entrat bé a la represa i precisament el brasiler ha disposat de la primera ocasió del segon temps tot just començar. Memphis ha assistit l'ex del Liverpool però la seva rematada, molt a prop de la porteria blanca, ha estat desviada a córner. I un minut després, en el 49, una internada de Jordi Alba per banda esquerra ha acabat amb una rematada de primeres d'Ansu Fati que ha aturat ben situat Courtois.

En el minut 58, els jugadors del Barça han reclamat penal per mans de Kroos dins de l'àrea. Les imatges són clares: la pilota toca el braç de l'alemany però aquest està en plena lluita amb Frenkie de Jong. L'àrbitre no ha assenyalat res i en les protestes Piqué s'ha guanyat la targeta groga.

Poc a poc s'ha anat desdibuixant el domini del Barça i en el minut 62 el Madrid n'ha tingut una de claríssima per sentenciar el xoc. Ter Stegen ha aturat una rematada de Benzema pràcticament a boca de gol.

El partit s'ha anat trencant i s'ha convertit en un anar i tornar d'una àrea d'una altra. En aquest intercanvi de cops, Dest xutat desviat per sobre del travesser en el minut 73. Justament després, Koeman ha fet entrar al Kun Agüero en el lloc d'Ansu Fati i uns instants més tard ha fet seure un apàtic i gris De Jong per donar entrada a Sergi Roberto. Igualment, Luuk de Jong ha entrat per Gavi a 10 minuts del final.

En temps de descompte, Piqué ha reclamat penal de Militao i en el contracop que s'ha originat en aquesta jugada, Asensio ha mirat de batre Ter Stegen amb xut creuat. L'alemany ha pogut refusar però el rebot l'ha recollit Lucas Vázquez per fer el segon dels blancs.

Un parell de minuts més tard, el Kun Agüero ha marcat el seu primer gol com a blaugrana aprofitant una centrada de Dest. Massa tard, perquè tot just després l'àrbitre ha assenyalat el final del partit.

86.422 espectadors han vist en directe el clàssic al Camp Nou, la millor entrada de la temporada. Abans del partit, s'ha desplegat un mosaic amb el lema "Som-hi Barça. Barça, ara i sempre". Amb aquesta derrota, el Barça queda ja a 5 punts del Madrid.   El proper partit dels blaugrana serà dimecres al camp del Rayo Vallecano.

ARXIVAT A:
El Clàssic
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut