Els reptes pendents del FC Barcelona per a l'any 2017

El FC Barcelona té una sèrie de carpetes obertes que hauria de tancar l'any 2017. Esportives com les renovacions de Messi, Iniesta i Luis Enrique; judicials com el cas Neymar o l'acció de responsabilitat contra Laporta; polítiques com el desacord amb la UEFA per les estelades, i immobiliàries com la reforma del Camp Nou
Actualitzat

El FC Barcelona haurà d'afrontar aquest 2017 que està a punt de començar una sèrie de reptes molt importants de cara al seu futur, i no només en l'àmbit esportiu. Els primers noms a l'agenda del president Josep Maria Bartomeu són els de Leo Messi i Andrés Iniesta, dos jugadors que acaben contracte l'estiu del 2018.

El 2017 serà l'any clau per tancar les renovacions de dos jugadors bàsics en els esquemes del tècnic Luis Enrique Martínez. El club ja fa temps que manté converses amb els representants de Leo Messi, unes negociacions prioritàries per la directiva. En el cas d'Andrés Iniesta, el migcampista espera la trucada del Barça per començar a parlar del seu cas.

Una altra renovació important hauria de ser la de Luis Enrique. L'asturià acaba el seu lligam amb el FC Barcelona abans que els dos jugadors, l'estiu del 2017, a final d'aquesta temporada. L'entrenador asturià fins ara ha evitat pronunciar-se sobre si vol continuar o no. En el segon dels casos, el club hauria de buscar-li un substitut, i encertar amb l'escollit.

La Junta afronta aquestes futures operacions amb la tranquil·litat de tenir lligat un nou patrocinador. Rakuten ocuparà el lloc de Qatar a partir de l'1 de juliol del 2017 durant les pròximes 4 temporades, amb opció a una cinquena més. El FC Barcelona percebrà entre 55 i 61 milions d'euros cada una de les temporades que el nom de Rakuten aparegui a la samarreta del primer equip de futbol.

El front judicial

No es viu la mateixa tranquil·litat en l'aspecte legal. Aquest any 2016 el Barça ha estat condemnat pel cas Neymar, assumint les culpes mitjançant un acord amb la fiscalia que ha exonerat l'actual president del club i el seu predecessor, Sandro Rosell. Però encara queda una altra causa oberta pel traspàs del futbolista brasiler.

Un altre tema judicial obert és de l'acció de responsabilitat contra la junta que presidia Joan Laporta. L'actual directiva ha arribat a un acord amb l'asseguradora Zuric, que era qui havia d'assumir una possible indemnització, i amb 11 dels 16 directius de Laporta. La resta, entre ells el mateix expresident, són partidaris de continuar el litigi fins al final.

El front de les estelades

El conflicte amb la UEFA per la presència de banderes estelades durant els partits de la Lliga de Campions es troba en una fase de treva. El club va retirar el seu recurs davant del TAS mentre la UEFA es va comprometre en un comunicat a estudiar una modificació de la seva normativa. Un comunicat, però, sense més concreció que una declaració d'intencions.

Les obres al Camp Nou

Aquest 2017 també ha de ser un any crucial en la remodelació del Camp Nou i el seu entorn, el nou Espai Barça. La massa social ha donat suport en referèndum al projecte arquitectònic de Nikken Sekkei, el triat per la Junta. Arriba el moment que el comissionat de l'Espai Barça aconsegueixi firmar tot els permisos necessaris per posar en marxa els treballs i poder complir els terminis que marquen la fi de les obres pel 2021.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut