Barça

El Barça escull l'estudi japonès Nikken Sekkei per fer el disseny del nou Camp Nou

Aquesta proposta s'ha imposat a les altres tres finalistes, el dels arquitectes Batlle i Roig amb els nord-americans HKS i els canadencs COX, els estudis Big, Idom i Baas Arquitectura i el de Miàs-RCR-Populous

Actualitzat

El Barça ha fet oficial l'elecció de l'estudi japonès Nikken Sekkei, en col·laboració amb Joan Pascual i Ramon Ausió, per fer el disseny del nou Camp Nou. Després de moltes hores de deliberació, el jurat ha escollit aquesta proposta, que s'ha imposat a les altres tres finalistes, el dels arquitectes Batlle i Roig amb els nord-americans HKS i els canadencs COX, els estudis Big, Idom i Baas Arquitectura i el de Miàs-RCR-Populous.

Després de diverses setmanes estudiant les quatre propostes finalistes, el jurat de l'Espai Barça s'ha decantat finalment per la proposta arquitectònica nipona, responsable de diverses obres al Japó, com el Nigata Stadium, Saitama Super Arena o el Wakayama Big Whale.

El jurat està format per cinc membres del club blaugrana, tres membres del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i un membre de l'Ajuntament de Barcelona. La participació del club en aquest jurat l'encapçalen el president Josep Maria Bartomeu, la vicepresidenta Susana Monje i el directiu comissionat de l'Espai Barça, Jordi Moix.

Segons informa el club blaugrana, la proposta de l'equip Nikken Sekkei + Pascual i Ausió Arquitectes destaca per ser oberta, elegant, serena, intemporal, mediterrània i democràtica. Descompon i tracta amb enginy la gran alçada i amplada fruit de la necessària ampliació de la instal·lació.

També destaca per la seva relació amb l'entorn, donant profunditat, generant ombres i fent que els socis siguin els protagonistes de la façana i participin de l'espai lliure en tot moment. La proposta presenta una subtil i molt estudiada intervenció en l'entorn per facilitar la circulació i aconseguir diversitat d'usos urbans en el Campus Barça, i garanteix una construcció clara i segura.

En definitiva, es tracta d'una solució única, com única és la seva gènesi, reproduint la tan característica visió de la grada i marquesina de tribuna, de dins a fora, un silenciós i contundent homenatge a l'estadi de Francesc Mitjans del 1957.

Condicions indispensables

Les condicions indispensables que havien de complir els projectes són: una capacitat per a 105.000 persones, que les obres puguin fer-se mentre hi ha competició, que el pressupost per a l'Estadi -de 400 milions d'euros- es respecti escrupulosament i que es compleixi en els terminis previstos, que estigui acabat el 2021.

D'aquí a unes setmanes, cap a finals d'abril, el club blaugrana té previst fer una gran presentació en societat com la que es va fer la setmana passada del Nou Palau.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut