Curry i Durant
Curry buscarà el segon títol amb els Warriors, i Durant, el primer (Reuters)
Bàsquet

Els play-offs de l'NBA comencen amb els Warriors com a màxims favorits al títol

Les eliminatòries comencen amb un duel apassionant en la primera ronda que enfrontarà els Spurs de Pau Gasol contra els Grizzlies d'en Marc

Actualitzat

La fase decisiva de la temporada a l'NBA comença aquesta matinada amb la presència dels Warriors de Golden State com a equip que s'ha de batre. El millor equip de la lliga regular -67 partits guanyats i 15 de perduts- defensarà la condició de favorit contra rivals també poderosos, com els Spurs de San Antonio (61-21), els Celtics de Boston (53-29), el Cavaliers de Cleveland (51-31) o, fins i tot, els Rockets de Houston (55-27).

A més, la branca occidental dels play-offs viurà un duel individual esperadíssim entre Russell Westbrook (Thunder) i James Harden (Rockets), els màxims candidats al Premi MVP de l'any. El base d'Oklahoma City ha fet una temporada històrica, en què ha batut, amb 42 triples dobles, el rècord que Oscar Robertson tenia des del 1962.

Dels 54 jugadors estrangers que participaran en les eliminatòries, Pau i Marc Gasol començaran acaparant el màxim protagonisme, atès que els Spurs i els Grizzlies s'enfrontaran en la ronda inicial, la primera per als dos catalans l'un contra l'altre. Són la sisena parella de germans que s'enfronta en la fase final després dels Mikan (George i Ed; 1949, 1950 i 1953), els King (Bernard i Albert; 1983), els Person (Chuck i Wesley; 1996), els Grant (Horace i Harvey; 1999) i els Wright (Dorell i Delon; 2016). Per tant, són els primers europeus a fer-ho.

Hi haurà en competició quatre jugadors més d'entre els habituals a la selecció espanyola: Àlex Abrines (Thunder), José Manuel Calderón (Hawks), Serge Ibaka (Raptors) i Nikola Mirotic (Bulls). Ricky Rubio, com sol passar cada any, no s'ha pogut classificar amb els Timberwolves.

Els Warriors de Stephen Curry i Kevin Durant arriben amb un nou rècord: per tercer any han superat les 65 victòries. Hauran de jugar la primera ronda contra els Trail Blazers de Portland (41-41), que un altre any han anat de menys a més amb Damian Lillard i s'han classificat a última hora en el vuitè lloc de l'Oest.

De tota manera, res canvia el fet que els Cavaliers són els campions vigents. L'any passat van sorprendre els Warriors, però enguany els de LeBron James han anat perdent pistonada i els Celtics d'Isaiah Thomas els han arrabassat en la recta final l'avantatge de camp a l'Est. Caldrà veure, però, si King James torna a ressorgir en el moment decisiu del curs.

Segons les apostes de la prèvia, tot apunta cap a una final de conferència entre Warriors i els Spurs, i entre els Celtics i els Cavaliers. Però això és l'NBA, i rarament hi ha una posttemporada sense sorpreses. L'anell busca unes noves mans per lluir.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut