Leo Messi lamenta una ocasió perduda davant el Reial Madrid (Reuters)
Barça

Els danys col·laterals de la derrota del Barça a Madrid

Caient al Santiago Bernabéu, el Barça perd el liderat, deixa de dependre d'ell mateix, estronca una ratxa victoriosa a Madrid i posa més ombres a una situació ja delicada. Amb tot, l'equip blaugrana sap que es juga el títol amb un Reial Madrid tan irregular com ell

Agència EFEActualitzat
La derrota del Barcelona al Bernabéu deixa l'equip de Quique Setién contra les cordes, després de desaprofitar una bona ocasió per obrir forat a la Lliga, i amb la Champions com a taula de salvació.  El 2-0 no dissipa dubtes, deixa bastantes ferides, alguns danys col·laterals i poques notícies positives per a un Barça que viu el moment culminant de la temporada, tant en el pla esportiu com en l'institucional, després del polèmic cas destapat del Barçagate

Els dubtes

 - El Barça, menys fiable
Paradoxalment, després de signar una hora de bon joc, la manca de punteria va condemnar el Barça, que va veure com Courtois es va erigir en protagonista amb tres grans intenvencions.

- Setién i el dibuix
El Barça va controlar la situació, va estar més ben posicionat sobre el terreny de joc, però el dibuix (4-4-2) s'allunya del llegat cruyffista que avalava el nou entrenador.

- El Barça ja no depèn d'ell mateix
La derrota situa els blaugranes segons a la Lliga, a un punt de Reial Madrid i amb l'verage desfavorable, de manera que, en cas d'empat final, el campionat seria per als de Zidane.

 - Sense gol
 Feia 45 anys, des de la temporada 1974-1975, que el Barça no es quedava sense anotar en cap dels dos partits de Lliga contra el Reial Madrid.

 - Fi d'una ratxa
Per als blaugranes guanyar al Bernabéu s'havia convertit en un costum, però aquesta ratxa de quatre victòries consecutives en la Lliga es va trencar en el duel d'aquest diumenge.

- Jugadors per sota de les seves prestacions
 Excepte Ter Stegen, el millor de l'equip blaugrana, Busquets i Piqué, la resta van estar a un nivell inferior, com també Messi, que no va tenir incidència en el joc. Semedo va ser assenyalat en l'1-0, Umtiti en el 2-0, Alba va jugar amb una groga vista molt aviat; De Jong, no té res a veure amb el gran jugador fitxat de l'Ajax; Arthur es va cansar de perdre pilotes; Arturo Vidal només aporta múscul i fora de temps; i Griezmann va tornar a estar massa erràtic.

 ... i en positiu per al Barça:
 - La tornada de Jordi Alba, que supleix els dubtes existents en el joc de Junior Firpo.
 - El gran moment de Ter Stegen, que va mantenir el seu equip en el partit.
 - La irregularitat del Reial Madrid, que és la mateixa que la que ofereix el Barça.
 - La quantitat de punts (36), que queden en joc.
 - Que a Messi, després d'un mal partit, li costa molt poc reactivar-se.
 - Queda un partit menys per al retorn de Luis Suárez. 

ARXIVAT A:
El Clàssic
Anar al contingut