Futbol

Els clubs catalans compleixen amb la tradicional ofrena floral al monument a Rafael Casanova

Aquest matí, Barça i Espanyol han fet la seva ofrena floral al monument a Rafael Casanova. La representació blaugrana, amb el president Rosell i l'entrenador Vilanova al capdavant, ha estat formada per nens de les categories inferiors i pels capitans de les seccions. L'Espanyol ha desfilat tres minuts més tard amb el president Condal al capdavant, i amb nens dels equips petits al costat de Joan Verdú, Cristian Álvarez i Raül Rodríguez, els capitans.

Actualitzat
El Barça ha estat un dels primers a passar, amb Sandro Rosell al capdavant i amb representants de les diferents seccions del club, entre ells Tito Vilanova i Carles Puyol, a més dels tècnics de l'handbol i el futbol sala, entre d'altres.

Just després ha estat el torn de l'Espanyol, amb el president Ramon Condal acompanyat de diversos jugadors del primer equip. La Penya, amb Jordi Villacampa al capdavant, o els clubs modestos, com el Sant Andreu, també han pres part en l'ofrena floral, el primer dels actes de la Diada més reivindicativa dels últims temps i que tindrà el punt àlgid aquesta tarda, amb la manifestació independentista que es farà sota el lema "Catalunya, nou estat d'Europa".

Una situació, la de la independència, que en cas de fer-se realitat comportaria un canvi en el panorama esportiu català. I és que són molts els que es pregunten què passaria amb els equips de Primera. En aquest cas, Barça i Espanyol. Continuarien militant a la Lliga espanyola o se'n crearia una de catalana a l'estil de l'escocesa, en què els clubs tindrien accés a disputar competicions europees? De moment, ni Barça ni Espanyol s'ho plantegen.

La Federació Catalana de Futbol aposta per la creació d'una Lliga pròpia, mentre que la Secretaria General de l'Esport està oberta a negociar diferents opcions.

D'exemples d'equips que juguen en altres països, en tenim. El més clar és el del Mònaco, que juga en la Lliga francesa, de la qual s'ha proclamat campió set vegades.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut