Leo Messi no tornarà a vestir de blaugrana
Leo Messi, amb la samarreta del Barça, en una imatge d'arxiu
Barça

Minguella continua endavant amb la seva croada per recuperar el tovalló de Messi

L'agent català lliura una batalla legal per impedir que el simbòlic tovalló acabi lluny del Museu del Barça i, de moment, ha aconseguit endarrerir-ne la subhasta

Redacció Esport3Actualitzat

És una història de sobres coneguda sobre com va començar el lligam entre Leo Messi i el Barça: un tovalló firmat per Carles Rexach en nom del Barça, Josep Maria Minguella com a intermediari i Horacio Gaggioli en nom de la família Messi va començar un compromís que durant més dues dècades va veure l'argentí convertir-se en el millor jugador de la història defensant la samarreta blaugrana. 

Han passat 23 anys llargs d'aquella escena, però aquell tovalló torna a ser actualitat. La casa de subhastes Bonhams té previst subhastar-lo, però ha hagut d'endarrerir la iniciativa davant el litigi que mantenen dos dels firmants, concretament Gaggioli i Minguella. L'argentí ja ho tenia tot aparaulat, però Minguella es va queixar amargament, argumentant que aquesta peça de gran càrrega simbòlica hauria de ser al Museu del Barça. I va anunciar al programa "Onze" que emprendria accions legals per intentar parar la subhasta.   

Tovalló Messi
Detall del paper firmat per Rexach, Minguella i Gaggioli

Gaggioli, que és qui va guardar el tovalló, argumenta que ja el va oferir al Barça en temps de Sandro Rosell, però en aquell moment el club no va mostrar interès a adquirir-lo. No ha transcendit quina quantitat havia demanat el representant argentí. 

Minguella ha aconseguit fins ara endarrerir, com a mínim, una subhasta per la qual Bonhams comptava treure una quantitat superior al mig milió de lliures esterlines  De moment, la data de referència per la subhasta ha passat a ser del 2 a l'11 d'abril, segons indica la pàgina oficial, quan inicialment s'havia fixat del 18 al 27 de març.      

 

 

 

 

 

Anar al contingut