Vinícius i Martínez Munuera durant el partit al Sadar (EFE)
Futbol

El Reial Madrid denuncia Martínez Munuera i l'Osasuna contraataca

El club blanc, a través d'un comunicat oficial, ha presentat una denúncia davant el Comitè de Disciplina de la RFEF pels fets d'El Sadar

Redacció Esport3Actualitzat

El Madrid ha denunciat l'àrbitre valencià Juan Martínez Munuera davant el Comitè de Disciplina de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) per considerar que va ometre "de manera voluntària i deliberada" a l'acta els insults i crits vexatoris contra Vinícius durant el partit contra l'Osasuna a El Sadar.

 

El Reial Madrid assegura que la redacció de l'acta del duel contra l'Osasuna és "negligent" i ha traslladat els fets a la Comissió Estatal contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància a l'Esport.

El detall del comunicat:

"Després dels greus insults proferits, una vegada més, contra el nostre jugador Vinicius Junior, en aquest cas durant el darrer partit de Lliga disputat pel nostre equip a El Sadar, el Reial Madrid C. F. comunica el següent:

El nostre club ha presentat una denúncia davant del Comitè de Disciplina de la Reial Federació Espanyola de Futbol contra l'àrbitre del partit Juan Martínez Munuera, com a conseqüència de la redacció negligent de l'acta arbitral. Aquest col·legiat va ometre, de forma voluntària i deliberada, els insults i crits vexatoris dirigits de forma reiterada cap al nostre jugador Vinicius Junior, malgrat ser advertit de manera insistent pels nostres jugadors en el mateix moment en què aquests s'estaven produint.

A més, el Reial Madrid també ha presentat una denúncia davant aquest òrgan federatiu en relació amb els esmentats insults i crits vexatoris, i n'ha traslladat a la Comissió Estatal contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància Esport, per tal que s'identifiqui i se sancioni els qui els van proferir.

Davant aquests lamentables fets ocorreguts al Sadar, el Reial Madrid ha ampliat la denúncia que divendres passat 15 de març va presentar davant la Fiscalia General de l'Estat contra els delictes d'odi i discriminació, pels insults racistes i d'odi dirigits cap al nostre jugador Vinícius Júnior als voltants de l'estadi Olímpic de Montjuïc i de l'estadi Metropolitano de Madrid, sol·licitant que se n'identifiqui els autors. El Reial Madrid torna a condemnar aquests violents atacs de racisme, discriminació i odi, i exigeix que es prenguin, d'una vegada per totes, les mesures que siguin necessàries per eradicar la violència que pateix el nostre jugador Vinícius Júnior."

 

La resposta de l'Osasuna

Davant les informacions publicades als mitjans de comunicació després del comunicat del Reial Madrid Club de Futbol i que relacionen El Sadar amb conductes racistes, el Club Atlètic Osasuna desitja aclarir que en el partit de dissabte passat no es va proferir cap càntic racista. Així mateix, exigirà una rectificació immediata als mitjans que hagin ofert informacions que no s'ajustin a la realitat dels fets i es querellarà contra aquells que persisteixin a la fal·làcia. El club no tolerarà que es taqui la reputació de l?afició d?Osasuna, que al llarg de la seva història s?ha significat precisament per la seva postura antiracista.

 

Anar al contingut