Final Copa Catalunya

El Nàstic guanya a Palamós davant del Barça la seva primera Copa Catalunya (1-2)

El Nàstic ha guanyat la seva primera Copa Catalunya després de derrotar el Barcelona en la final disputada a Palamós el dia de la Diada (1-2). La primera part ha estat força avorrida i sense ocasions de gol. El matx ha agafat ritme en la represa i Víctor Vázquez ha avançat els blaugranes en el minut 50. Tot i això, Pinilla, en el 60, i Tati Maldonado, amb un espectacular volea en el 80, han donat el triomf als homes de Javi López.

El partit ha començat amb la baixa d'última hora de Frank Rijkaard, amb grip, que ha cedit el seu lloc a la banqueta a Johan Neeskens. Tal com va succeir en la semifinal contra el Girona, els blaugranes han presentat un equip ple de jugadors del planter. En l'onze inicial només hi havia quatre jugadors del primer equip: Jorquera, Sylvinho, Oleguer i Esquerro.

La primera meitat s'ha caracteritzat per la falta de ritme i intensitat en el joc de tots dos equips. La primera oportunitat clara no ha arribat fins al minut 20, quan Víctor Vázquez ho ha provat amb un xut llunyà que ha obligat a intervenir el porter grana, Juanmi. Un minut després, Botía ha estat a punt d'avançar el conjunt blaugrana. Per part tarragonina, Mairata ha tingut una gran ocasió, pèro la seva rematada de cap ha sortit desviada per poc.

A la represa, la decoració de l'enfrontament ha canviat i s'ha vist un futbol més atractiu per a l'espectador. En el minut 50, Víctor Vázquez ha aprofitat una gran passada de Dimas Delgado, s'ha plantat davant Juanmi i l'ha superat per baix. La reacció del Nàstic no s'ha fet esperar i cinc minuts més tard, Pinilla s'ha avançat a Jorquera en el llançament d'una falta i ha enviat la pilota al fons de la xarxa amb una rematada de cap.

El jugador cedit pel Betis Tati Maldonado ha fet el gol de la victòria en el minut 80, després d'engaltar de volea una excel·lent centrada de l'exblaugrana Òscar López. Els barcelonistes han intentat l'empat sense èxit i Ezquerro ha tingut l'empat a les seves botes, però, incomprensiblement, ha fallat a boca de canó gairebé en el minut 90.

El Nàstic, com va fer en les semifinals, quan va eliminar l'Espanyol, tenia gana de títols. L'últim va ser el campionat de grup de la Segona B, ara fa deu anys.