Xavi i Eric, durant un partit del Barça de fa dues temporades
Xavi i Eric, durant un partit del Barça de fa dues temporades
barça

El lament de Xavi per haver perdut Eric Garcia: missatge al club

El central està aprofitant la cessió al Girona dels miracles: ho juga tot i, contra el Barça, va demostrar nervis d'acer

Redacció Esport3Actualitzat

Ja va quedar clar al final del mercat d'estiu que la cessió d'Eric Garcia al Girona s'havia tirat endavant malgrat l'opinió de Xavi Hernández. El tècnic de Terrassa sempre ha reconegut que la seva idea era seguir comptant amb el de Martorell, per molt que l'equip hagués incorporat Iñigo Martínez com a nou central.  

Davant l'impecable rendiment que l'internacional està oferint al Girona líder, on ho juga tot, i la combinació de nervis d'acer i professionalitat que va demostrar en l'històric triomf de Montjuïc --gaudint al camp, sense cap temor ni clàusula de la por--, a l'egarenc li va sortir de l'ànima un lament minuts després de perdre el duel català:

"És un futbolista que, si fos per mi, s'hauria quedat. Està aprofitant la cessió."

La conseqüència d'un gir inesperat

La frase, pronunciada el dia en què va assenyalar els errors en defensa com una de les claus de la desfeta, pot ser interpretada com un missatge a la cúpula culer. El mateix Eric va reconèixer fa unes setmanes que la seva sortida va obeir a un gir inesperat. Després de parlar amb l'entrenador i, tot i les seves ganes de buscar minuts en un projecte com el de Míchel, havia pres la decisió de quedar-se. Però tot va canviar en 24 hores, i no per decisió seva.

La necessitat del FC Barcelona de completar totes les inscripcions i el seu delicat context econòmic va fer que el club es veiés abocat a obrir la porta tant a Eric com a Abde. El cas del marroquí és encara més sensible, ja que va marxar al Betis amb forma de traspàs.  

Xavi i Eric es van saludar amb formalitat i certa fredor, en un impàs de les entrevistes postpartit de la televisió amb els drets del matx. En una ocasió, el defensa de 22 anys va definir l'actual tècnic del Barça com una barreja de Guardiola i Luis Enrique.

A les seves xarxes socials, dilluns al matí el futbolista ha compartit fotografies de la que qualifica com a "victòria de mèrit en un partit molt especial". 

Anar al contingut