Barça

Eric Garcia, a TV3: "Xavi és una barreja de Guardiola i Luis Enrique"

El central veu amb optimisme el futur del Barça a curt termini i creu que si recuperen el seu nivell de joc poden superar tant l'Inter com el Madrid al clàssic

Xavi LemusActualitzat

Eric Garcia va ser protagonista de la victòria del Barça contra el Celta. Malgrat jugar només els últims minuts, va tenir intervencions decisives per evitar que algunes de les clares ocasions dels gallecs acabessin en el gol de l'empat. Per ell, el triomf d'ahir serveix per reforçar l'equip.

"El joc a la segona part podria haver estat millor, però al final aquest tipus de partits s'han de treure i l'any passat quan no ens anaven de cara eren punts que es perdien. I això ens motiva de cara al partit de dimecres."

Tot i això, ara en el seu cap només hi ha el partit contra l'Inter. Una autèntica final per continuar vius a la Champions.

"Sabem el que ens hi juguem. Jugar a casa és un avantatge per nosaltres. L'afició estarà al costat com ho ha fet durant tota la temporada. I tant de bo tinguem una nit molt bona."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esport3 (@esport3)

Darrere de l'Inter arribarà el clàssic. La temporada passada els blaugranes van golejar els blancs al Bernabéu i ara el central de Martorell creu que si l'equip recupera el millor nivell no han de tenir por del Madrid.

"Hem de pensar en nosaltres mateixos, fins l'aturada de seleccions estàvem a un nivell de joc i de pressió molt alt. I crec que si estem a aquest nivell ja pot venir qualsevol rival que si fem les coses bé estem a un nivell superior."

Si hi ha una persona al vestidor que coneix molt bé Ansu Fati és Eric Garcia. Companys de vestidor des del futbol base ara confia en la recuperació del davanter del planter.

"Últimament l'estic veient amb molta confiança, amb molt bon ritme i entrenant el veig molt bé. A partir d'ara estic convençut que ens ajudarà perquè és un jugador amb un talent innat que per desgràcia ha estat molt castigat per les lesions."

Una amistat que ve de lluny i que continua ben present a les seves vides. Una relació de molts anys compartint anècdotes i vivències.

"Ja des de ben petit quan va arribar a la Masia quan la seva família no hi era venia a casa meva a passar el cap de setmana. De sempre hem tingut aquesta relació molt propera. Ara passem els estius junts i tenim molta confiança entre un i l'altre."

El central ha tingut la sort de ser dirigit per Guardiola, Luis Enrique i Xavi. Per això coneix els seus estils i s'atreveix a definir el seu actual tècnic.

"Xavi és una barreja de Guardiola i de Luis Enrique. Al final la idea de joc que tenen els tres és pràcticament idèntica. Cadascú té els seus matisos però es tracta de pressionar després de pèrdua i la sortida de pilota. És el que sempre ha caracteritzat el Barça."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut