Laporta amb Franco a la llotja del Camp Nou
Laporta amb Franco a la llotja del Camp Nou
Cas Negreira

El govern espanyol també es personarà contra el Barça pel cas Negreira

El president del Consell Superior d'Esports, José Manuel Franco, ho ha confirmat aquest dilluns a Telecinco

Redacció Esport3Actualitzat

S'obre una nova setmana com es va tancar l'anterior: amb novetats en el cas Negreira. Aquest dilluns, el president del Consell Superior d'Esports, José Manuel Franco, ha confirmat que el govern espanyol també es personarà contra el Barça a través de l'òrgan que lidera. Franco ha confirmat a "El Programa de Ana Rosa" de Telecinco: "Quan la denúncia sigui admesa a tràmit, serà el moment de personar-nos en la causa."

Fonts de l'òrgan han detallat a TV3 els punts principals de la seva postura:

  • El CSD actuarà amb la màxima contundència dins del marc de la legalitat. Si la denúncia és admesa a tràmit, el CSD es personarà en el procés, considerant que els fets denunciats guarden una relació directa amb les funcions del CSD, ja que podrien haver perjudicat la integritat de la competició esportiva la tutela de la qual té encomanada el CSD com a funció essencial.

  • Al CSD el preocupa tot allò que pugui suposar un descrèdit per al futbol i per a l'esport espanyol i confia que aquests fets que es denuncien s'aclareixin com més aviat millor. En qualsevol cas, la detecció d'aquest tipus d'accions ja és símptoma de transparència i bon funcionament dels nostres sistemes de prevenció de corrupció i protecció de la integritat de les competicions esportives.

  • El govern respecta el procés que està en marxa i pot garantir que el nostre sistema sancionador en aquesta matèria és eficient i eficaç. El CSD serà respectuós, com sempre ha estat, amb el treball de la Justícia.

L'endemà que el Reial Madrid comuniqués que faria el pas, ara és el CSD qui confirma que sol·licitarà responsabilitats pels presumptes pagaments del FC Barcelona al vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres.

El CSD, seguint els passos del Reial Madrid

El Reial Madrid, després de celebrar una junta d'accionistes extraordinària, va decidir que es personaria contra el Barça quan el jutge obri el procediment a les parts perjudicades. En el comunicat, el Reial Madrid manifesta "la seva profunda preocupació sobre la gravetat dels fets i reitera la seva plena confiança en l'acció de la justícia" i ha acordat emprendre accions legals "en defensa dels seus interessos legítims".

Van dir que ho feien després d'haver tingut coneixement de les greus acusacions formulades per la Fiscalia de Barcelona contra el FC Barcelona, dos dels seus presidents, Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell, i els exdirectius Albert Soler i Òscar Grau, sobre la base de delictes potencials, entre altres, de corrupció en l'àmbit esportiu.

 

Fa uns dies tots els clubs de LaLiga excepte el Reial Madrid i el mateix Barça van emetre un comunicat conjunt per demanar explicacions per aquest cas.

Joan Laporta i Florentino Pérez en un dinar de directives recent
Joan Laporta i Florentino Pérez en un dinar de directives recent

La resposta blaugrana: "Culers, estigueu tranquils"

Joan Laporta no va trigar a contestar al comunicat del club blanc, amb un tuit amb què va voler tranquil·litzar l'afició blaugrana.

ARXIVAT A:
CAS NEGREIRA
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut