Dani Pacheco celebra un dels seus gols contra el Tenerife (EFE)

El Getafe torna a Primera després de superar el Tenerife en l'última eliminatòria per l'ascens (3-1)

L'equip madrileny s'ha afegit aquest diumenge a Llevant i Girona en el viatge cap a la màxima categoria del futbol espanyol

El Getafe, un any després del seu descens a la Segona Divisió, ha aconseguit recuperar la categoria després de derrotar el Tenerife en el partit de tornada de la final de la promoció d'ascens per 3 a 1. En el partit d'anada havien guanyat els canaris per 1 a 0.

La primera part del duel ha estat absolutament boja. Els madrilenys han necessitat només 13 minuts per capgirar l'eliminatòria. En el minut 9, Faurlín ha obert el marcador recollint una pilota solta en un córner. En el 13 ha estat Dani Pacheco, que no va poder jugar el primer partit, qui ha fet el 2 a 0 culminant una bona jugada combinativa on la pilota ha circulat amb molta velocitat.

El Tenerife ha aconseguit el gol que li tornava a donar l'ascens en el minut 17. Un mal rebuig defensiu ha donat peu a una jugada que ha culminat Lozano. Poc ha durat, però, la seva alegria. En el minut 38, Pacheco, ajudat per una mala defensa visitant, ha aprofitat un rebuig per anotar el 3 a 1.

En la segona meitat no hi ha hagut gols, però sí molta emoció. El Getafe ha sortit molt fort, decidit a deixar l'eliminatòria sentenciada. En el minut 58, el porter Dani Hernández ha fet una bona aturada davant d'un xut de Faurlín. En el 70, després d'una cavalcada monumental, Jorge Molina ha xutat fora.

Però, quan els locals s'han quedat sense forces, ha arribat l'hora del Tenerife. Els seus jugadors eren conscients que un gol els portava a Primera. I l'han buscat amb moltes ganes. Però Amath i Aarón, en els minuts finals, no han aprofitat les millors ocasions visitants per batre Guaita.

Aquest és el segon ascens consecutiu a Primera que aconsegueix l'entrenador Pepe Bordalás. L'any passat, amb l'Alabès i aquest amb un Getafe que va agafar amb la temporada començada quan era penúltim.