Luis Suárez celebra l'1 a 0 (EFE)

El FC Barcelona, amb el mateix 11 de la remuntada davant del PSG, supera el València en un partit trepidant (4-2)

El mateix onze que va remuntar a la Champions contra el PSG ha contrarestat el gol inicial del València i l'empat a 2 de Munir per acabar sumant tres punts clau en la persecució del Madrid a la Lliga

Daniel AlentoActualitzat

Luis Enrique ha repetit l'alineació de la remuntada dels vuitens de la Lliga de Campions al Camp Nou contra el PSG, un 3-4-3 en atac que en defensa passava a ser un 4-4-2 amb Ivan Rakitic i Rafinha endarrerint una línia la seva posició. L'onze de la nit màgica ha tornat a mostrar la seva solvència en un partit de lliga trepidant contra el València (4-2). Els blaugrana segueixen a la classificació segons, a 2 punts del líder, un Reial Madrid que té un partit pendent.

Els blaugrana han començat el matx buscant descaradament el gol, tot i que el València portava perill a la contra. En el minut 3 Mangala ha evitat que Luis Suárez rematés dins l'àrea una centrada d'Iniesta des de la línia de fons. En un inici boig, 5 minuts més tard Suárez no ha pogut definir davant el porter Diego Alves. El FC Barcelona ha perdonat el València en el minut 14, quan l'omnipresent Suárez ha retallat Garay a la línia de fons per donar la passada de la mort a Leo Messi. Orellana, sota pals, ha tret el xut de l'argentí i Rafinha no ha pogut engaltar bé el rebuig.

En el 18, Carlos Soler ha deixat anar un potent xut després d'un refús defectuós de Gerard Piqué dins l'àrea local, i Ter Stegen ha enviat la pilota a córner. El porter del Barça ha tornat a intervenir quan una passada d'Alves des de l'altra porteria ha deixat sol Munir. La jugada ha acabat en un córner que Mangala, de cap, ha transformat en el 0 a 1 en el minut 29. Sis minuts més tard, els barcelonistes han empatat en una jugada d'astúcia. En un servei de banda, on no existeix el fora de joc, Suárez ha guanyat l'esquena a la defensa per rebre l'assistència amb les mans de Neymar i definir amb elegància.

El València es queda amb 10

Messi ha rebut una dura entrada de Mangala a la frontal de l'àrea visitant en el minut 38. El xut de l'argentí ha marxat fora per poc. El central valencianista ha estat expulsat quan ha agafat Suárez de la samarreta dins l'àrea. El davanter l'havia superat i es plantava sol davant d'Alves. Messi no ha perdonat des del punt de penal per anotar el 2 a 1 en el minut 45. En la següent jugada, en una gran combinació del València, Munir ha aprofitat una assistència de Gayà per igualar novament l'electrònic just abans del descans. El jugador, cedit pel Barça, ha demanat perdó al Camp Nou pel seu gol.

Tornant de vestidors Voro, el tècnic visitant, ha canviat un davanter (Orellana) per un central (Abdennour), amb una consigna clara: resistir. Els de Luis Enrique han posat setge a la porteria d'Alves, que amb la punta del peu ha evitat el gol de Neymar després d'una bona passada de Messi. L'argentí no ha perdonat en la següent ocasió, en el minut 52, sorprenent el porter del València amb un xut amb la cama dreta, la dolenta, al pal curt. Munir ha protagonitzat una nova cavalcada a la contra, però Piquè no l'ha deixat xutar.

En el minut 64 Sergio Roberto ha rellevat Ivan Rakitic. En el minut 71 Alves ha rebutjat un xut de Messi. Suárez, que no s'esperava que el rebuig vingués a ell, ha xutat fora. Tot seguit Zaza ha entrat per Munir en el segon canvi del València, i André Gomes per Rafinha en el bàndol local. Un xut de falta de Neymar en el minut 76 ha topat amb l'escaire. En el minut 85 Messi ha forçat una targeta groga, la cinquena del cicle, que el farà descansar contra el Granada en la propera jornada després de l'aturada de seleccions. El Barça atacava i atacava, però el gol de la tranquil·litat no arribava. Fins el minut 88, quan després d'una llarga cavalcada Neymar ha assistit André Gomes per fer el 4 a 2.