Yankuba Sima buscant la cistella (ACB Photo / J. Alberch)
Bàsquet

El Baxi Manresa s'exhibeix contra el Saragossa abans de la Copa (94-73)

El Saragossa de Jaume Ponsarnau no ha estat rival per a un Baxi Manresa que aquesta temporada està uns quants esglaons per sobre

Redacció Esport3Actualitzat

El Casademont Saragossa de l'extècnic del Manresa, Jaume Ponsarnau, ha resistit un període al Nou Congost. Un primer quart en què ja s'ha vist un Baxi amb més ritme i més poder en el rebot, però on ha faltat l'encert. En el segon, han entrat els triples -recordem que els locals tenen el pitjor percentatge de l'ACB-, gairebé tots, i la piconadora bagenca ha passat per sobre el rival. Parcial de 20 a 3 i els aragonesos ja molt tocats.

No es pot dir que el Saragossa hagi estat un desastre. Ha intentat competir, amb Jordan Bone -arribat a mitja temporada- absorbint molta pilota i amb l'islandès de 2,15, Hlinason, plantant cara a Bako i Sima. Però els de Pedro Martínez estan a un nivell molt superior, de confiança, ritme i encert. I quan Bone ha hagut de marxar als vestidors per la segona antiesportiva -ha estat ovacionat pel públic local-, el Baxi ha acabat d'esclafar el rival. Amb el partit decidit, Ponsarnau ha donat minuts a Aleix Font, l'escorta que havia tret el cap en algun partit del Barça en l'era Pesic. En el primer partit de l'ACB havia guanyat el Saragossa. Uns mesos després la diferència entres els dos equips és abismal. 94 a 73.

 

Pau Ribas
Pau Ribas en una acció del partit (@Penya1930)

Doble derrota de la Penya contra el Tenerife (58-74)

La igualtat ha estat la nota predominant a l'Olímpic en l'inici de la Penya contra el Tenerife. Intercanvi de cistelles que ha acabat amb una petita diferència al descans per als verd-i-negres (29-27). A la represa, la Penya ha començat a fer aigües i el Lenovo ha aprofitat la situació per donar un cop de puny sobre la taula. Els visitants han aconseguit un parcial de 5-26 entre el tercer i el darrer quart per posar-se amb 12 punts de diferència. 41-53 quan restaven poc més de vuit minuts per al final del partit.

Tomic ha fet sis punts consecutius per trencar la barrera dels deu, però el Tenerife, comandats per un gran Marcelinho Huertas, no han donat opció als de Carles Duran. El brasiler ha estat de lluny l'home del partit, tant en defensa com en atac, amb 22 punts i 6 assistències. De fet, ell i el seu excompany al Barça, Ante Tomic, han estat els millors dels seus equips, ambdós amb 29 de valoració. El pivot ha acabat amb 23 punts i 12 rebots. Amb el 58-74 la Penya no només ha perdut el partit, si no que també es queda sense el basket-average respecte el Lenovo Tenerife.

Joventut i Tenerife es tornaran a veure les cares la setmana vinent en els quarts de final de la Copa del Rei

 

ARXIVAT A:
Bàsquet ManresaACB
Anar al contingut