El Barça va voler enviar Dembélé al Manchester City l'estiu passat
Barça

El Barça va voler enviar Dembélé al Manchester City l'estiu passat

Ofegat per l'herència Bartomeu, el Barça va buscar la manera de vendre també Dembélé, un dels jugadors amb el sou més alt de la plantilla, com va fer amb Messi i Griezmann

Xavi Hernández va sorprendre tothom en la seva primera roda de premsa demanant-li al president Joan Laporta la renovació immediata d'Ousmane Dembélé. El nou tècnic del Barça va explicar que necessita extrems purs per desenvolupar la seva idea futbolística i que amb el francès en forma tot serà més fàcil.

"Si està bé, és el millor jugador del món en la seva posició."

Sense dubte, recuperar el jugador serà un altre gran repte de Xavi després de quatre temporades i mitja de lesions i decepcions.

 

Dembélé, però, va estar a punt de deixar el Barça aquest estiu. Ofegat pels deutes, el Barcelona es va veure obligat a desfer-se dels futbolistes amb els sous més alts. Algunes operacions es van tancar, com les de Leo Messi -que no va poder ser renovat i va marxar al PSG- i Antoine Griezmann -traspassat a l'Atlètic de Madrid. En canvi, d'altres no van arribar a bon port. Una d'elles, la de Dembélé. Conscients que Pep Guardiola és un fan declarat del joc del francès, Mateu Alemany, director de futbol del club, es va desplaçar a Manchester per mirar d'arribar a un acord amb el City.

Les xerrades van passar per diferents etapes: 

  • En la primera, el ManCity -també amb problemes de fair play financer- no va voler pagar per Dembélé.
  • En la segona, va oferir un canvi de jugadors en què també van aparèixer els noms del blaugrana Ronald Araujo i els citizens, Aymeric Laporte i Raheem Sterling.
  • Com que el Barça no va veure clara l'operació va obrir una tercera via, la de l'intercanvi de Sterling per Dembélé. Tot es va frustrar perquè el davanter anglès del ManCity no va voler canviar d'equip.

 

Ara, Dembélé tornarà a tenir l'oportunitat de triomfar a Can Barça amb un entrenador de l'escola Guardiola que desitja la millor versió de l'extrem barcelonista ara mateix, de nou, lesionat.

 

Anar al contingut