El derbi

El Barça recupera el lideratge davant el Nàstic (3-0) i es proclama campió d'hivern

El Barça va recuperar el lideratge de Primera davant el Nàstic sense fer un partit brillant i, a més, s'ha proclamat campió d'hivern en la jornada que tancava la primera volta. Els blaugranes van derrotar els granes per 3-0 amb gols de Saviola, titular en el lloc de Gudjohnsen, i ja en la represa, de Giuly, amb la col·laboració de Navas, i d'Iniesta. Rijkaard va introduir moltes novetats a l'onze titular, mentre que al Nàstic van debutar de titulars Navas i Calvo. El blaugrana Oleguer va complir el partit 100 a la Lliga.

Contra el Nàstic, Frank Rijkaard va presentar un onze amb moltes novetats. La més destacada va ser la presència de Saviola de titular, en el lloc de Gudjohnsen, al costat de Ronaldinho i Giuly. Al mig del camp, Deco va tornar a la seva posició i es va estrenar aquest 2007, acompanyat d'Edmílson i Xavi. A la defensa és on hi va haver més canvis, amb Zambrotta de lateral esquerre, Thuram de parella central amb Puyol, amb Márquez relegat a la banqueta i, finalment, Oleguer de lateral dret. Precisament, el de Sabadell va complir el partit número 100 a la Lliga. Pel que fa al Nàstic, els dos reforços d'hivern, César Navas i Calvo, van debutar de titulars amb l'equip grana.

Acompanyat per prop de 5.000 aficionats al Camp Nou, el Nàstic va sortir molt ben posicionat sobre el terreny de joc, sense cap mena de por escènica. Buades va ser el primer que es va atrevir a acostar-se a la porteria de Víctor Valdés. El seu xut, però, va sortir alt. La resposta blaugrana en la seva primera arribada a l'àrea de Bizarri va ser un gol. Juan Díaz va enviar un refús erroni cap a Oleguer, que remata malament i el seu xut l'aprofita Saviola, que amb un gir d'esquena bat la porteria grana. Era el minut 17 de partit. A cinc minuts del descans, Giuly va ser objecte d'un penal no assenyalat que va cometre Mingo. Tot i el gol en contra, el Nàstic no es va enfonsar i va continuar jugant amb ordre.

En la represa, el Nàstic va continuar sense trobar la fórmula de sorprendre el rival i el Barça va ser l'equip que va veure porteria. Abans que els de Rijkaard sentenciessin el partit, un dels canvis de Rijkaard, la substitució de Saviola per Gudjohnsen, va obtenir resposta del públic: xiulada general dels seguidors del Barça i missatge clar per a l'holandès.

Sense fer un joc ofensiu brillant, el Barça va sentenciar. En el minut 67, Giuly es va apuntar el segon gol amb l'ajuda de Navas, que va acabar d'introduir la pilota a la porteria. La jugada venia d'una centrada de Ronaldinho, que remata Gudjohnsen i el rebuig d'Abel l'aprofita el cors per introduir la pilota al fons de la xarxa. A deu minuts del final, Iniesta va arrodonir la tarda per als blaugranes amb el tercer. El de Fuentealbilla va aprofitar un mal refús de Bizarri que li va caure als peus.

Els blaugranes recuperen el lideratge després de quatre jornades en mans del Sevilla i Saviola es referma com a golejador, amb set gols en quatre partits.