El quart partit contra el Baskonia és a cara o creu per al Barça (EFE)

El Barça, contra el segon "match ball" del Baskonia

Els bascos dominen la sèrie per 2-1

El Barça Lassa intentarà forçar el cinquè partit de la semifinal que l'enfronta amb el Kirolbet Baskonia (Palau Blaugrana, 18.00). Els bascos dominen la sèrie per 2-1 i truquen amb força a la porta de la final de la Lliga ACB. La victòria dels de Pesic en el tercer duel (67-65) fa preveure un quart enfrontament disputadíssim.

El Baskonia intentarà aprofitar els problemes que té el Barça, sobretot en la demarcació de base. Els blaugrana no disposen de tots els seus efectius al cent per cent i hauran de tirar de treball i orgull per exhaurir les seves possibilitats de disputar la final. Pierre Oriola i Pau Ribas tenen complicada la seva presència en el quart partit.

En semifinals a cinc partits, ningú no ha aconseguit remuntar un 2-1 advers. Per tant, el Barça lluita també contra la història. Dels 26 precedents que hi ha, 15 eliminatòries s'han resolt en el quart partit, i la resta, en el cinquè duel, sempre a favor de l'equip que tenia avantatge.

Si guanya el Barça, empataria a dos la sèrie i el desenllaç d'aquesta semifinal es jugaria a Vitòria dimarts (Buesa Arena, 21.00). En tot cas, el Reial Madrid, actual campió de l'Eurolliga, ja espera rival. Els blancs ja són finalistes després de derrotar l'Herbalife Gran Canària per la via ràpida (3-0).