Els jugadors de l'Andorra celebrant l'ascens de categoria
Els jugadors de l'Andorra celebrant l'ascens de categoria (@fcandorra)
Futbol

L'Andorra de Gerard Piqué ascendeix a Segona Divisió

L'equip entrenat per Éder Sarabia ha estat el campió del grup 2 de la Primera RFEF i puja directament a la categoria de plata del futbol espanyol

Redacció Esport3Actualitzat

Jornada històrica al principat d'Andorra. L'equip de Gerard Piqué s'ha proclamat campió del grup II de la Primera RFEF i ha ascendit directament a Segona Divisió. El conjunt entrenat per Éder Sarabia ha guanyat l'UCAM Múrcia 1-0 al penúltim partit del campionat i s'ha assegurat matemàticament la primera posició. 

Un cop ha acabat el partit, els jugadors de l'Andorra s'han esperat uns cinc minuts sobre la gespa de l'Estadi Comunal per certificar l'ascens, ja que depenien d'una punxada del Vila-real B contra el Linense. El resultat s'ha produït i l'equip andorrà jugarà per primera vegada a la Liga SmartBank.

 

Pluja d'ascensos des del 2018

Des de l'arribada de Gerard Piqué a l'Andorra, el club ha anat ascendint categories fins a arribar a Segona Divisió. De Primera Catalana l'any 2018 van passar a Tercera Divisió, tot i que l'equip no va jugar en aquesta competició després de comprar la plaça del Reus a Segona Divisió B. La temporada passada va estar a prop de l'ascens, però la Reial Societat B, entrenada per Xabi Alonso, va eliminar els andorrans al play-off.

Aquesta temporada, l'Andorra no ha necessitat fer el play-off d'ascens per pujar de categoria. L'equip entrenat per Éder Sarabia s'ha mostrat molt sòlid durant tot l'any i, a falta d'una jornada, és líder amb 71 punts. L'Andorra s'acomiadarà de la Primera RFEF contra el Linense la pròxima setmana.

Emocions fortes en l'última jornada

L'última jornada del grup II de la Primera RFEF promet emocions fortes. Dos equips catalans, Sabadell i Nàstic, dependran d'ells mateixos per disputar el play-off d'ascens a Segona A. Els vallesans han perdut aquest camp de setmana contra el Linares (2-0) i els tarragonins han assolit una gran victòria contra el Sevilla Atlético (1-0). Precisament aquest resultat ha donat ales al Cornellà, que manté les opcions de salvació després de derrotar l'Alcoià (2-0).

El Sabadell disputarà l'última jornada a casa contra l'Algesires i el Nàstic visitarà el camp de l'Alcoià. Si guanyen seran equip de play-off d'ascens. Per la seva banda, el Cornellà necessita treure un resultat positiu al camp del Castelló i esperar una ensopegada del Sevilla Atlético, el Linense o el San Fernando per aconseguir la permanència a la Primera RFEF.
 

Anar al contingut