Barça

Com funciona el protocol antilesions del Barça?

És una de les fonts d'informacions amb què treballa Xavi per fer més o menys rotacions en l'equip titular

Actualitzat

Ramon Salmurri, al "Tot Costa" de Catalunya Ràdio, ha explicat en detall el protocol antilesions del Barça. El club disposa d'un sistema que calcula les probabilitats que els jugadors tenen de lesionar-se i, abans que això passi, intenta alleugerir la càrrega del futbolista en qüestió.

És un sistema de funcionament intern del club del qual s'encarrega el Departament de Preparació Física i això data de l'època en què Antonio Gómez va començar a imposar aquesta manera d'actuar.

Antonio Gómez era un preparador físic del Barça, on va estar del 2007 al 2021. Bàsicament, el que té en compte el sistema són els paràmetres físics dels futbolistes i a partir d'aquí valora quins són els més importants per establir els criteris que determinen com es troben.

Un semàfor per a cada jugador

S'avalua la càrrega externa (les distàncies que corre el jugador, els metres que corre, la velocitat amb què ho fa) i la càrrega interna (les conseqüències que això té en el jugador) per a cada integrant de la plantilla. El club, tenint en compte tots aquests valors, dibuixa una mena de semàfor en el qual si un jugador està en verd vol dir que és apte, que no està especialment carregat, i un jugador en vermell és que porta molta càrrega muscular.

Com es controla això?

Amb un peto i un GPS que porten els jugadors en els entrenaments, que indica quants metres a alta intensitat han recorregut, quantes acceleracions ha fet... Pel que fa a les avaluacions de les càrregues internes, es mesura la freqüència cardíaca, es fan ecografies per veure com estan els músculs o fins i tot es pregunta al mateix jugador com de cansat se sent després d'un esforç. Totes aquestes dades s'emmagatzemen en una base de dades.

Aquests semàfors fan que, per exemple, Xavi a Almeria faci descansar Araujo, Kounde i Raphinha. No pas, evidentment, per un caprici, sinó aplicant criteris científics i aquest protocol antilesions.

ARXIVAT A:
Dembélé
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut