Representants dels 4 països i de la Conmebol s'han reunit a l'estadi Centenario de Montevideo per presentar el projecte (EFE)
Futbol

Argentina, Uruguai, Xile i Paraguai llancen una candidatura conjunta per organitzar el Mundial del 2030

El projecte sud-americà, que rivalitza amb una proposta conjunta d'Espanya i Portugal, recorda que se celebraran 100 anys del primer Mundial, disputat precisament a l'Uruguai

La candidatura conjunta de l'Uruguai, l'Argentina, Xile i el Paraguai per organitzar el Mundial del 2030 s'ha presentat oficialment posant èmfasi en el fet que serà l'edició del Centenari. Els quatre països s'han posat d'acord per presentar un projecte que culminaria amb la final a l'estadi del Centenari de Montevideo, precisament l'escenari on es va disputar la final del primer Mundial, l'any 1930. El projecte va sorgir l'any 2017 i suposa un acord inèdit, auspiciat per la Confederació Sud-americana de Futbol (Conmebol).

Una Copa del Món que, per cert, també aspiren a organitzar en una candidatura conjunta Espanya i Portugal. Els països sud-americans apel·len a la història i a la tradició, en contraposició al Mundial dels petrodòlars, que aquest any s'ha de jugar a Qatar. El Mundial del 2026 ja ha estat concedit als Estats Units i la seu del Mundial del 2030 es decretarà d'aquí dos anys, segons representants de la FIFA.

 

Anar al contingut