Alex Dowsett rodant al velòdrom de Manchester (@movistar_team).
Alex Dowsett rodant al velòdrom de Manchester (@movistar_team).
Ciclisme

Alex Dowsett trenca el rècord de l'hora amb una marca de gairebé 53 quilòmetres

El ciclista del Movistar Alex Dowsett ha batut el rècord de l'hora. La glòria li pot durar poc, ja que Bradley Wiggins també té planejat el seu intent pel mes vinent

Actualitzat

Alex Dowsett, del Movistar, ha batut aquest dissabte el rècord de l'hora en el velòdrom National Cycling Center de Manchester. El ciclista britànic ha aconseguit una nova marca de 52 quilòmetres i 924 metres recorreguts en 60 minuts. Dowsett ha superat l'anterior registre de l'australià Rohan Denis, del 8 de febrer, en mig quilòmetre.

El ciclista del Movistar ha completat 212 voltes al velòdrom durant l'hora d'esforç. En les primeres ha necessitat entre 18 i 19 segons per fer un gir sencer, però una vegada escalfat, ha rebaixat aquest temps fins a arribar a una cadència de 16 segons per volta. Aquest ritme constant li ha permès superar fins i tot les seves previsions.

És la quarta vegada en menys d'un any i mig que cau aquest rècord. L'any passat van ser Jens Voigt i Mathias Brandle els qui el van trencar. I pel més vinent, el 7 de juny, ja hi ha programat un nou intent a Londres a càrrec d'un Bradley Wiggins que ha deixat la carretera per tornar a centrar-se en la pista.

 

Anar al contingut