Pierre Oriola, d'esquenes, en el partit contra el Panathinaikos
BÀSQUET

Abrines, Oriola i Sergi Martínez llueixen la paraula "llibertat" en els partits d'Eurolliga

L'Eurolliga s'afegeix a la campanya de l'NBA i Àlex Abrines, Pierre Oriola i Sergi Martínez surten a jugar amb la paraula "llibertat", en català, al seu dorsal

Redacció Esport3Actualitzat

Com va fer l'NBA, l'Eurolliga també ha volgut aprofitar el ressò mediàtic de la segona competició de bàsquet més important del món per deixar clar que també estan compromesos contra el racisme i a favor de la pau, la igualtat i la llibertat.

En la línia dels missatges que lluïen Lebron James, Anthoni Davis, Jimy Butler, Kahwai Leonard i Jamal Murray, els jugadors del Barça de bàsquet han jugat els dos partits d'Eurolliga contra el València Bàsquet i el Panathinaikos amb missatges a la samarreta.

Àlex Abrines, Pierre Oriola i Sergi Martínez han triat la paraula "llibertat", en català, a diferència de la resta de missatges, que són en anglès. Higgins, per exemple, duia la llegenda "love us" i Victor Claver, "equality".

 

Amb el debat sobre els presos polítics ben present, el gest dels tres jugadors catalanoparlants ha provocat controvèrsia en algun mitjà de l'estat espanyol. El fet de jugar sense públic i que es retransmetin els partits en una plataforma de pagament han fet passar gairebé decepercebuda aquesta iniciativa.

 

ARXIVAT A:
Eurolliga
Anar al contingut