Pantà de Siurana (ACA)
Pantà de Siurana (ACA)

Un any sec a Catalunya deixa les reserves d'aigua a nivells baixos

Entra en joc l'estalvi d'aigua i la dessalinització per mantenir les reserves

Néstor GómezActualitzat

Hem arribat al final de l'any hidrològic 2016-2017 i ha estat sec, amb unes reserves a les conques internes del 56%, un valor molt similar a l'inicial, amb només un 54%, segons dades facilitades per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). L'any hidrològic comprèn de l'1 d'octubre al 30 de setembre.

Si ho recordeu, els llums dels avisos de sequera es van encendre durant els mesos de setembre i octubre. I va caldre esperar fins a mitjans de novembre perquè  la situació de sequera fes el tomb. Entre el 20 i el 27 de novembre les pluges van ser generals i generoses, amb registres que van superar els 200 l/m². Les reserves d'aigua havien caigut al 50% tot just abans de l'arribada de les pluges i van pujar fins al 56% en només una setmana.

Posteriorment, les nevades a partir de febrer i les pluges de la primavera han mantingut els nivells de les reserves per cobrir la demanda per tot un any. Durant l'estiu les reserves han caigut per l'augment de la demanda i per la falta de precipitacions, en un trimestre sec.

S'espera que l'estació plujosa a Catalunya, la tardor, arribi arreu del país amb prou generositat per tornar a elevar les reserves d'aigua dels pantans fins a un nivell normal, que a data d'avui és el 70%.

Anar al contingut