Tarda amb ruixats de neu

Comencem la setmana amb el pas d'una nova línia de núvols, però el canvi de temps serà de molt baixa intensitat. A la tarda tindrem algunes ruixats amb sorpresa al nord-est del país. L'ambient serà fred, però no tant com el del cap de setmana

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Avui és el torn per un nou front de núvols descafeïnat, una pertorbació que reactivarà una tímida nevada al Pirineu, però que serà incapaç de deixar precipitacions significatives i alleugerir el grau de sequera a la resta del país. També esperem una mica de vent de ponent i mestral moderat al centre i sud del país.

Núvols en retirada i tarda de ruixats

Després dels núvols de la matinada, el matí s'aixecarà amb grans clarianes, però encara quedaran alguns núvols residuals al Pirineu i al nord-est. La precipitació es localitzarà bàsicament sobre el vessant nord del Pirineu. La cota de neu evolucionarà entre els 1.000 i els 1.200 metres. A la tarda, una bossa d'aire fred creuarà per sobre de les comarques gironines i gestarà la formació de nuvolades. Cauran ruixats dins del triangle format pel Ripollès, Alt Empordà i Maresme, amb neu a 700 metres si bé, localment pot baixar de cota.

Fred, però no tant com diumenge

Les temperatures mínimes baixaran a la zona de l'Alt Empordà degut a la desaparició del vent. A la resta, l'arribada de nuvolositat nocturna farà que siguin més altes. Les glaçades perdran territori i intensitat respecte als valors dominicals. Les màximes podran pujar una mica, sobretot per ponent i el sud, que és on s'obriran les clarianes més ràpidament.

I els pròxims dies...

Alternaran els núvols de procedència atlàntica amb estones de sol. Dimarts pot tornar a nevar una mica al Pirineu. Les temperatures mantindran el to fred, però podrien remuntar de nou a finals de setmana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut