Superlluna rosa, la més gran de l'any

Descobreix la lluna rosa, la primera lluna plena de la primavera

Néstor GómezActualitzat

Aquesta propera nit tenim una cita amb el cel, per observar i admirar la lluna, que lluirà amb força arreu del país, és clar, amb el permís dels núvols. Serà més visible a les comarques de ponent que no pas a les costaneres. La lluna sortirà avui a les les 19.44 i marxarà a les 7.54.

És la tercera superlluna de l'any, però, a diferència de les anteriors, és la veritable superlluna de l'any, perquè tindrem la distància més curta entre la Terra i la Lluna, a 357.035 km, anomenat perigeu. Si es deixa veure entre els núvols, comprovareu que és la més gran i més brillant del 2020. La lluna plena d'abril és anomenada lluna rosa, i la de maig s'anomena lluna de flors.

Per què se'n diu lluna rosa?

Si bé la lluna plena d'abril s'anomena lluna rosa, no espereu pas veure-la d'aquest color. La denominació és una importació americana, no pas pel color del nostre satèl·lit. El nom rau en la correspondència amb la floració primerenca d'un determinat grup de flors silvestres, Phlox subulata, originari de l'est de l'Amèrica del Nord, també anomenada pels americans "molsa rosa". És per aquesta associació que la lluna plena d'abril ha passat a anomenar-se lluna rosa. Uns altres noms amb què el món anglosaxó anomena la lluna plena d'abril són: lluna d'herba que brota, lluna d'ous o lluna de peix.

 
Anar al contingut