Barcelona (Eva Gimeno)
Barcelona (Eva Gimeno)

Setmana Santa amb ambient càlid però amb aigua freda

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest pròxims dies seran de vacances per a molts. Si escolliu la costa com a destí, tot apunta que gaudireu de moltes hores de sol i d'un ambient càlid. La crema solar serà necessària, però com trobareu l'aigua del mar? Fem un repàs a les últimes observacions al llarg del litoral pels valents que vulguin animar-se al bany.

Costa Brava

Disposem de l'observació realitzada el 7 d'abril per l'observador de l'Estartit, Josep Pascual, que reporta una temperatura de 14º C a mig metre de profunditat. És un valor que representa gairebé 1º C per sobre de la mitjana (1973-2012).

En Josep també comenta una transparència inferior a l'habitual degut a l'aportació de sediments dels rius de les últimes setmanes, caracteritzades per la pluja. I el mateix passa amb la salinitat, rebaixada per l'aportació del desglaç.

Costa Central

En aquest cas la dada correspon a l'observador Diego Làzaro, que va mesurar una temperatura de 15,1º C a 1 metre de profunditat, el mateix divendres 7 d'abril: mig grau més que la setmana anterior i 0,6º C per sobre de la temperatura mitjana (2006-2016).

D'altra banda, la boia gestionada pels Ports de l'Estat, situada davant del port de Barcelona, marcava 15,5º C el matí de dissabte.

Costa Daurada

Pel que fa al litoral sud, la boia del port de Tarragona marcava un valor molt similar a la de Barcelona, amb 15,7º C a mig matí de dissabte.

Anar al contingut