Setmana Santa amb ambient càlid però amb aigua freda
Setmana Santa amb ambient càlid però amb aigua freda
Barcelona (Eva Gimeno)
Barcelona (Eva Gimeno)

Setmana Santa amb ambient càlid però amb aigua freda

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest pròxims dies seran de vacances per a molts. Si escolliu la costa com a destí, tot apunta que gaudireu de moltes hores de sol i d'un ambient càlid. La crema solar serà necessària, però com trobareu l'aigua del mar? Fem un repàs a les últimes observacions al llarg del litoral pels valents que vulguin animar-se al bany.

Costa Brava

Disposem de l'observació realitzada el 7 d'abril per l'observador de l'Estartit, Josep Pascual, que reporta una temperatura de 14º C a mig metre de profunditat. És un valor que representa gairebé 1º C per sobre de la mitjana (1973-2012).

En Josep també comenta una transparència inferior a l'habitual degut a l'aportació de sediments dels rius de les últimes setmanes, caracteritzades per la pluja. I el mateix passa amb la salinitat, rebaixada per l'aportació del desglaç.

Costa Central

En aquest cas la dada correspon a l'observador Diego Làzaro, que va mesurar una temperatura de 15,1º C a 1 metre de profunditat, el mateix divendres 7 d'abril: mig grau més que la setmana anterior i 0,6º C per sobre de la temperatura mitjana (2006-2016).

D'altra banda, la boia gestionada pels Ports de l'Estat, situada davant del port de Barcelona, marcava 15,5º C el matí de dissabte.

Costa Daurada

Pel que fa al litoral sud, la boia del port de Tarragona marcava un valor molt similar a la de Barcelona, amb 15,7º C a mig matí de dissabte.

Anar al contingut