Onatge i pols en suspensió a l'Estartit (Josep Pascual)

Rècords de temperatura de l'aigua del mar a l'Estartit i a Barcelona

També s'han batut quatre rècords de temperatura màxima a Catalunya

Alberto AlcántaraActualitzat

La temperatura de l'aigua del mar ens ha deixat un nou rècord a l'Estartit: aquest dijous es va registrar un valor de 15,04 ºC, el més alt per a un mes de març del darrer mig segle. Divendres, a més a més, es van batre quatre rècords de temperatura del març en estacions del Servei Meteorològic de Catalunya amb més de 20 anys de dades: Torroja del Priorat, Das, Perafita i el Santuari de Queralt.
 


Rècord a l'Estartit

La dada la reporta l'observador de l'Estartit, Josep Pasqual, que pren les mesures de la temperatura de l'aigua del mar a la zona de les illes Medes, a una milla de la costa i a diferents profunditats, des de l'any 1973.

El rècord ha vingut de la mà d'una setmana amb temperatures de l'aire ascendents, una forta insolació i una situació de calma marítima, amb poc moviment d'aigua. El rècord anterior del mes de març eren els 14,68 ºC mesurats el 17 de març de 2014.

A la gràfica que mostra l'evolució de la temperatura del que portem d'any, observem com aquest pic del març s'ha situat força per sobre de la temperatura mitjana del període 1998-2022, que és 13,11 ºC. Des de finals de gener, la temperatura està per sobre de la mitjana. Si la comparem amb la mitjana del període 1973-1997, la diferència encara és més notable.

(Josep Pascual)

Rècord a la Barceloneta

Un altre rècord fulminat ha estat el de la temperatura de l'aigua del mar mesurada a l'Espigó del Gas, a la Barceloneta, per l'observador Diego Lázaro.

Banyistes a la platja de Barcelona (Eva Gimeno)

Durant l'última setmana, l'aigua s'ha escalfat més d'1 ºC. Dijous es van mesurar 15,5 ºC, el valor més alt per a aquesta setmana del març des que es prenen dades (2006), i 1,6 ºC per sobre de la mitjana climàtica del període 2006-2023.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
Anar al contingut