Barcelona

Protecció Civil demana precaució i activa l'Inuncat i el Procicat pel temporal de pluja, vent i mala mar

El temporal de llevant portarà pluges que poden superar els 90 o 100 litres i onades més altes de dos metres i mig

RedaccióActualitzat

Atents al temps. Protecció Civil ha activat les alertes del Pla Inuncat, per pluges fortes i mala mar, i el Procicat, per ratxes de vent intenses, davant el mal temps que ens afectarà a les pròximes hores.

El segon temporal de llevant d'aquesta tardor ens portarà pluges que poden superar els 90 o 100 litres. El temporal es farà notar ja al matí al sud i s'estendrà a partir del migdia cap al nord-est afectant tot el territori.

La situació de mala mar es pot allargar fins dimarts. Les onades poden superar els dos metres i mig.

Recomanacions de Protecció Civil

Pel vent

- Extremar les precaucions i assegurar o retirar els objectes que es trobin a terrasses i balcons de les cases que el vent pot fer caure al carrer.
- Evitar refugiar-vos al costat de murs que puguin resultar inestables, cartells i mobiliari urbà, així com d'arbres dels que es pugui'n desprendre branques o fragments del tronc
- Fer cas de les recomanacions del Servei Català de Trànsit en la conducció, sobretot en el cas de vehicles pesants i en carreteres a cotes altes.

Per pluja

- Evitar, en cas de pluja intensa, apropar-se a rius i rieres que puguin augmentar el cabal de forma ràpida, i no passar per guals, passos soterrats ni punts inundables, en especial a la costa.
- Netejar de fulles seques i brutícia els embornals, desguassos i desaigües de patis, terrats i soterranis abans que comenci a ploure per evitar taponaments que poden provocar inundacions d'aquests espais.
- S
eguir les recomanacions de trànsit pel que fa a la circulació amb pluja intensa, sobretot, reduint la velocitat i augmentant la distància de seguretat entre vehicles.

Per mala mar

- Extremar la prudència en les proximitats de passejos marítims, camins de ronda i platges i no apropar-se a espigons i altres llocs on trenquin les ones. Un cop de mar pot endur-se una persona mar endins.

Per demanar ajut en cas d'emergència s'ha de trucar al 112.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut