Nou rècord de temperatura de l'aigua a l'Estartit

Alberto AlcántaraActualitzat

La temperatura de l'aigua del mar a l'Estartit torna a ser notícia: aquest dijous 4 d'agost, s'ha registrat un valor de 27,51 ºC, el més alt des que va començar aquesta sèrie de dades del Mediterrani.

Les dades corresponen a la mesura de Josep Pascual. L'observador reporta una temperatura superficial de gairebé 26 ºC (25,88 ºC) a prop de les Medes.

Però a una milla de distància de les Medes, el Josep ha registrat la temperatura més alta observada en aquest punt des de l'any 1974. Ho ha fet amb dos procediments diferents (termòmetre d'inversió i sonda CTD), amb valors de 27,51 ºC  i 27,47 ºC respectivament. Una diferència poc significativa i un rècord en qualsevol cas.

La temperatura mitjana és de 22,8 ºC, per tant, el rècord se situa 4,7 ºC per sobre de la mitjana. L'anterior rècord era de 26,6 ºC registrats el 2019.

Illes Medes(Dolors Rumech)

Recordem que venim d'un mes de juliol que va portar la segona temperatura superficial més alta mai registrada al juliol, 25,4 ºC, a mig metre de profunditat. Les temperatures ambientals altes i sostingudes i l'alt grau d'insolació de les darreres setmanes han impulsat aquest rècord.
 

Entre 26 i gairebé 30 graus a la resta del litoral

A la Costa Daurada, amb dades de la boia de Tarragona (Puertos del Estado), la temperatura va pujar dijous fins als 29,6 ºC. En aquest cas, no es tracta d'un rècord. De fet, al juliol es van assolir els 29,7 ºC. Trobem, per exemple, un valor de 30,5 ºC mesurats el juliol de 2013.

 

 

A la costa central, l'observador Diego Lázaro ha mesurat una temperatura de 26,6 ºC a 1 metre de profunditat a la Barceloneta, un valor que representa una desviació d'1,1 ºC sobre la mitjana, i un lleuger descens respecte a la setmana passada. El valor màxim registrat en la sèrie del Diego són els 27,8 ºC del 30 de juliol del 2020.

 

 

D'altra banda, la boia de Barcelona ha marcat un valor de 28,5 ºC, el valor més alt de l'estiu.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut