Boira a la ciutat de Lleida (Albert Peruga)
Boira a la ciutat de Lleida (Albert Peruga)

Lleida registra el desembre amb menys hores de sol des de 1942

Alberto AlcántaraActualitzat

La tossuderia anticiclònica porta molts dies provocant l'acumulació de boires extenses a les terres de ponent i a la Vall de l'Ebre. En alguns indrets, la boira és gebradora i deixa un paisatge totalment emblanquinat. Però en qualsevol cas, aquest meteor és el responsable de l'ambient fred i humit que ha caracteritzat el final de 2016. La ciutat de Lleida és un exemple ben clar: el desembre va ser el mes amb menys hores de sol des de 1942 segons reporta l'observador Armand Álvarez.

 

 

L'heliògraf de l'observatori de Lleida va registrar un total de 34 hores de sol, una data molt inferior a la mitjana de 101 hores. El rècord anterior era de 39 hores el 1987. La boira va aparèixer 26 dies del mes. D'aquests 26 dies, 21 van ser de boira persistent, de manera que  no es va veure el sol per boira baixa o boira alta, malgrat que no van ser els 21 dies consecutius.

La boira va marcar l'evolució dels termòmetres, sobretot en un tram final del mes caracteritzat per una tendència descendent que només es va trencar al final. Van ser dies amb una amplitud tèrmica mínima i amb temperatures per sota dels 5º C.

La dada de 26 dies de boira fa que el desembre de 2016 iguali el registre del desembre de 1943. L'Armand també destaca el desembre de 2015, amb 25 dies de boira i només 40 hores de sol.

Un dels efectes de la boira ha estat provocar desviaments a l'aeroport d'Alguaire.

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut