Tossa de Mar (Jaume Mos)
Tossa de Mar (Jaume Mos)

La temperatura de l'aigua del mar se situa entre 22 i 27º C

Alberto AlcántaraActualitzat

La temperatura de l'aigua del mar en aquesta època de l'any és ideal per aquells als qui no agrada el fred. La inèrcia d'escalfament de l'estiu encara ens porta valors elevats de manera habitual. En aquest cas, aquestes temperatures de l'aigua coincideixen amb un episodi de calor que ja ha batut alguns rècords

Aquest és el mapa d'estimacions per satèl·lit de les temperatures superficials del mar de l'1 de setembre. A Catalunya es mouen entre 22 i 26º C.

Costa Brava

Des de l'Estartit, l'observador Josep Pascual ens fa arribar l' observació realitzada el dia 2, amb una temperatura de 23,6º C a mig metre de profunditat. És valor màxim, que coincideix amb un altre pic del dia 12 de juliol. A la gràfica es pot veure com l'acció de la tramuntana va modelar a la baixa la temperatura observada entre aquests dos màxims.

La calma i la calor dels últims dies han propiciat aquest valor  23,6ºC, que se situa 1,3ºC per sobre de la mitjana del període 1973-2012 per aquesta època de l'any.

Des de Blanes, Joaquím Pruna ha reportat un valor de 25ºC.

Costa Central

A la costa de Barcelona disposem de l'observació setmanal del Diego Lázaro, que reporta un valor de 25,7º C mesurat a 1 metre de profunditat a la platja de la Barceloneta. Aquesta temperatura supera en 0,8ºC la mitjana 2006-2015.

 

Costa Daurada

La temperatura registrada a la boia del port de Tarragona marcava a migdia d'aquest diumenge un valor de 26,9º C (Ports de l'Estat).

 

 

 

Anar al contingut