Pont Vell de Sant Joan de les Abadesses

El temps del pont de la Puríssima, dia a dia

Et donem les claus del temps en un dels ponts més llargs de l'any

Néstor GómezActualitzat

Us oferim el temps que tindrem durant els pròxims dies, tant si marxeu tot el pont fora, com si feu alguna escapada d'un dia o simplement us quedeu a casa.

Pont del Petroli, Badalona (Eva Gimeno)

Després d'un novembre que ha estat qualificat del més fred dels últims 10 anys i de les pertorbacions que han estat dies i setmanes gravitant a l'entorn de les Balears, ha arribat el desembre, amb temps més estable i gairebé el mateix fred.

A grans trets, s'espera un pont de la Puríssima amb temperatures inferiors a les normals, amb només dos dies amb temperatures menys fredes (aquest dissabte i dilluns). Tindrem dies de vent i una mica de neu.
 

El dia a dia del pont de la Puríssima a Catalunya

 

  • Diumenge: Nova entrada de vent del nord-oest, amb ventades de mestral a la meitat sud de la costa catalana i Terres de l'Ebre, i amb tramuntanada a l'Empordà. Nevarà a tot el Pirineu, sobretot l'occidental, on pot agafar a qualsevol cota. La Vall d'Aran i la meitat nord del Pallars Sobirà seran les zones on més nevarà, tot i que la neu també saltarà al vessant sud. També esperem alguns ruixats dispersos a altres punts. Notable descens de les temperatures diürnes.
Pont de l'Estat, Tortosa (Cristóbal Ramos)
  • Dilluns: Persistirà la nevada al Pirineu, preferentment al vessant nord i durant el matí. A la tarda anirà parant, mentre la cota anirà pujant cap als 1.600 metres. A la resta del país lluirà el sol, amb ventades a la meitat sud del país i a l'Empordà, sobretot durant el matí. Les temperatures diürnes pujaran de forma clara.
  • Dimarts: la previsió ha canviat una mica per a aquest dia. Es preveu l'arribada d'un front càlid, que portaria pluja a la tarda per l'oest de Catalunya. El vent girarà al sud-oest, i serà més moderat al nord de la costa central i sud de la Costa Brava. Les temperatures mínimes pujaran, i les màximes també, en el cas del litoral i prelitoral.
Pont lo Passador de Deltebre a Sant Jaume d'Enveja (Gisela Daura)
  • Dimecres: L'arribada d'una nova pertorbació, amb un solc d'aire fred, afavorirà ruixats, que arribarien entre el migdia i la tarda per la meitat oest i que acabarien per les comarques del nord-est al final del dia. Les temperatures cauran de nou.
Pont de Besalú (Jordi Fontanet)

I a Europa....

Abrigueu-vos molt si viatgeu cap al centre d'Europa: s'espera fred de cru hivern durant el cap de setmana, amb nevades a Alemanya, Suïssa i Àustria i pluges a França. També plourà amb abundància a Grècia i l'oest de Turquia. De dilluns a dimecres, temps menys fred, però amb pluja a tota la façana atlàntica i el centre del continent. Durant aquests dies també continuarà molt activa una pertorbació al Mediterrani oriental.

Podeu consultar els mapes del temps, de Catalunya i Europa, en aquest enllaç del portal del temps.

ARXIVAT A:
Meteorologia
Anar al contingut