El Iota és l'huracà més potent de la història a Nicaragua
El Iota és l'huracà més potent de la història a Nicaragua

El Iota és l'huracà més potent de la història a Nicaragua

Néstor Gómez Actualitzat
TEMA:
Meteorologia
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

En menys de dues setmanes Nicaragua l'ha travessat l'huracà Eta, de categoria 4, i el Iota, que ha tocat terra amb categoria 4, però mar endins havia arribat a categoria 5 i està considerat el més potent de la història a Nicaragua. Una freqüència d'huracans insòlita perquè fins a l'any 2000, a Nicaragua només havien tocat terra quatre huracans de categoria 4 o 5.

Iota, tres dades històriques:

- És l'huracà més fort de la trentena de tempestes de la temporada 2020, segons informa el Centre Nacional d'Huracans (NHC).

- Per primer cop des del 1851 hi ha hagut 5 temporades consecutives amb huracans de categoria 5 a l'Atlàntic.

- Amb categoria 5, és el més tardà mai registrat, superant l'huracà Camagüey entre el 5 i el 8 de novembre del 1932. Són els dos únics huracans que han assolit la categoria 5 al mes de novembre.

 

La força de l'huracà Iota en entrar a Nicaragua ha estat demolidora. Ha tocat terra amb categoria 4 amb vents de 250 km/, cosa que ha provocat  despreniment de teulades, caiguda de pals de subministrament elèctric i d'arbres i inundació de carrers de les poblacions situades al nord del país. Són dades preliminars a l'espera que s'aixequi el nou dia i es pugui veure perfectament les destrosses ocasionades i com han afectat la població.

L'huracà va tocar terra a prop d'Haulover, una població on hi viuen unes 350 famílies amb 1.750 persones, la majoria indígenes dedicats a la pesca artesanal i al turisme, que van ser totes evacuades.

ARXIVAT A:
Meteorologia

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut