Tarda de temps insegur amb núvols i pluja

Recta final de setmana amb temps insegur, en què cada dia ens visitaran els ruixats: paraigua a la vora!

Néstor GómezActualitzat

Els dies tan estables de la primera meitat de la setmana han quedat enrere i ara tindrem dies amb tota mena de temps, des d'estones de sol fins a ruixats. Avui, els núvols i les precipitacions ens arriben del País Valencià impulsats pels vents del sud-oest.

Paraigua obert per pluja a Barcelona (Eva Gimeno)

Del sol als ruixats

El dia es s'ha despertat amb teranyines de núvols alts, amb un cel blanquinós a una gran part del país. Els núvols baixos han tapat el sol a estones entre la Costa Brava sud i el delta de l'Ebre. Les pluges han arribat de manera molt minsa a les Terres de l'Ebre, però ja ha començat a ploure amb més consistència al voltant del migdia.

A primera hora de la tarda arribaran a les comarques de Barcelona i Lleida, una mica més diluïdes. A la tarda arribaran a les comarques de Girona i al Pirineu, molt més febles. La cota de neu al Pirineu rondarà els 1.600 metres. Al final del dia, la precipitació quedarà concentrada al vessant sud del Pirineu.

Poca variació tèrmica

La temperatura de matinada ha tingut alts i baixos. Ha estat més suau que la de les darreres nits a l'Empordà i al Pirineu, tot i que les glaçades s'han mantingut en alguns casos del Pirineu. La mínima ha baixat a punts de la Catalunya central i a les Terres de l'Ebre.

En canvi, les màximes baixaran en general per efecte de la nuvolositat i les pluges. Unes màximes que, a tot estirar, tocaran els 17 ºC a punts de l'interior de l'Empordà. Podeu seguir l'evolució de les dades del dia a l'apartat "Quin temps fa ara?" del portal del temps.

I el cap de setmana...

S'espera un cap de setmana amb un temps incert. Amb ruixats que poden aparèixer tant dissabte com, sobretot, diumenge. Pel tipus de pertorbació, en moviment pel centre peninsular, caldrà seguir les actualitzacions dels mapes durant les properes hores, per ajustar més els possibles canvis de pronòstic del cap de setmana.
 

 

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut