Dissabte, l'onada de calor persisteix amb màximes de 40 ºC o més

El juny acabarà amb temperatures extremes, en una onada de calor històrica

Néstor GómezActualitzat

La intensitat de l'onada de calor cedeix una mica a les comarques de Girona, però continuarà ben potent al centre i oest del país. Serà el tercer dia consecutiu amb valors de 40 ºC o més a Catalunya. Persisteix la gran calorada a tot el país, amb temperatures molt per sobre de les habituals en aquestes dates. La pertorbació que afavoria la injecció d'aire procedent del nord d'Àfrica s'allunya i el flux càlid es redueix.

Un altre dia a 40 ºC

Les temperatures continuaran en el llindar de valors extrems a tot l'est del país. Un cop més, i ja són tres dies consecutius, les temperatures més altes del país tocaran i superaran els 40 ºC. S'esperen valors de 40 a 42 ºC al pla de Lleida, l'interior de les Terres de l'Ebre, la Catalunya central i en punts del Prepirineu. En canvi, a les comarques de Girona hi farà menys calor, amb una tímida baixada de les temperatures, amb valors que rondaran els 35 ºC.

Els primers núvols

Durant gran part del dia, el temps serà radiant, de sol, mantenint la tònica dels últims dies. Ara bé, la novetat arribarà a la tarda, perquè apareixeran alguns núvols de calor sobre els cims del Pirineu. No es descarta algun ruixat puntual al nord del Ripollès o l'Alta Garrotxa.

I diumenge...

La calor perdrà intensitat, però no desapareixeran les màximes extremes de les comarques de Lleida. Cap a la costa les temperatures abandonaran els valors extrems. El dia serà assolellat, amb alguns ruixats al Pirineu.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut