Avui no farà net: els ruixats alternaran amb clarianes

Encetem la primera setmana de la primavera amb un temps ben primaveral: veurem grans clarianes però també continuarem marcats pel risc de ruixats

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

La pertorbació que ens ha afectat el cap de setmana es desplaçarà des del golf de Cadis cap al nord d'Algèria. El temps no serà estable del tot, malgrat que veurem més el sol.

Núvols, clarianes i ruixats

La primera part del dia serà més tranquil·la, amb més presència del sol, malgrat que també hi haurà núvols fent la guitza, sobretot cap a les comarques del litoral. No descartem alguna gota dispersa.

 

 

Serà a partir del migdia quan es desenvoluparan núvols més actius, tant al Pirineu i el Prepirineu com al llarg del prelitoral i cap al centre del país. En aquesta fase del dia apareixeran ruixats irregulars i minsos, localment amb alguna tempesta intensa i més abundant. La cota de neu continuarà al voltant dels 1.600 metres.

Descens de les mínimes

El matí de dilluns serà més fred, amb un descens general de les temperatures mínimes, tret potser de l'Empordà. El creixement de nuvolades i ruixats condicionarà l'evolució de les màximes. En conjunt pujaran una mica, però allà on descarreguin xàfecs seran iguals o més baixes que les del dia anterior.

I dimarts...

Ens trobarem al límit entre la borrasca, centrada davant d'Itàlia, i la dorsal anticiclònica que ens abraçarà des de l'oest. Aquesta configuració portarà un dia de mestral i tramuntana. El pròxim front, no gaire actiu, apunta a divendres.

I en pròxims dies podrien arribar nous fronts al final de la Setmana Santa. Es preveu que arribin un divendres i l'altre diumenge. Si teniu previst marxar de viatge, podeu consultar el pronòstic del temps a Europa en aquest gràfic:

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut