Zoom Igualada 2014 selecciona en la seva secció oficial a concurs tres produccions amb coproducció de Televisió de Catalunya

"El cafè de la Marina", "Prim, l' assassinat en el carrer Turco" i "Les nenes no haurien de jugar a futbol" són tres de les pel·lícules que competeixen en la secció oficial de la 12a edició del Zoom Igualada.

 Com a novetat, el Zoom concedirà el Premi Do Catalunya, que reconeixerà el millor llargmetratge de ficció televisiva del 2014.

"El cafè de la Marina", de la directora Sílvia Munt, és una adaptació de l'obra de teatre de Josep Maria de Sagarra. La trama narra la vida del cafè d'un poble pescador que transcorre amb duresa i monotonia a principis del segle XX. La Rosa (Marina Comas), la filla petita del cafè, es casa. Però sota aquesta alegria bull el drama de la Caterina (Marina Salas) que amaga en silenci el seu amor per en Claudi (Pablo Derqui). Ell també estima en silenci la Caterina, de qui el poble explica rumors, cosa que fa que el seu amor sigui impossible. És una coproducció d'Oberon Cinematogràfica, Televisió de Catalunya i Televisió Espanyola, amb la col·laboració de l'ICEC, amb el suport de l'Ajuntament de Palamós, el Patronat de Turisme de la Costa Brava-Girona, l'Àrea de Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i la Catalunya Film Comission.
 
"Prim, l'assassinat del carrer del Turco" La "TV movie" de Miguel Bardem recull els fets que van desembocar en l'assassinat del general Prim, l'únic català que ha estat president del Consell de Ministres i ministre de la Guerra. Està basada en l'extensa biografia que hi ha i s'ha elaborat amb l'assessorament de José Álvarez Junco i Gregorio de la Fuente Monge, especialistes en aquest període, que qüestionen la versió oficial que recullen els llibres d'història. Francesc Orella interpreta el general Prim. L'acompanyen en el repartiment Javier Godino, Simon Andreu i Pepe Lorente, entre d'altres. És una coproducció de TVE, TV3, Shine Iberia i Dream Team.
 
"Les nenes no haurien de jugar a futbol" ens parla de l'Anna, una nena de dotze anys, de la Lídia, una dona d'uns trenta, i d'en Josep, un home que volta la cinquantena, que tenen un accident de cotxe. Els duen a l'hospital i avisen els seus familiars. La mare de l'Anna, en Toni, el xicot de la Lídia i la filla d'en Josep, la Sara, es troben a la sala d'espera de l'hospital. Curiosament, no es coneixen entre ells ni tampoc veuen clar com és que els seus familiars anaven junts en el mateix cotxe. De què es coneixen? El que en principi és una relació cordial de coneixença passa ràpidament a especulacions seguides d'acusacions de tota mena. Aquesta coproducció de Televisió de Catalunya, Zentropa Barcelona, Pep Armengol i Zentropa Sweden està dirigida per Sònia Sanchez i interpretada per Sara Espígul, Roger Casamajor i Aurea Márquez, entre d'altres
 
 
 
 
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut