El ministre espanyol de l'Interior, Juan Ignacio Zoido
El ministre espanyol de l'Interior, Juan Ignacio Zoido
París

Zoido nega que Bèlgica advertís la Guàrdia Civil o la Policia Nacional sobre l'imam de Ripoll

L'alcalde del municipi belga de Vilvoorde havia assegurat que va comunicar a les forces de seguretat espanyoles les seves sospites sobre l'imam

RedaccióActualitzat

El ministre espanyol de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha afirmat que ni la Guàrdia Civil ni la Policia Nacional van ser alertades per les autoritats belgues sobre l'imam de Ripoll, Abdelbaki es-Satty, instigador dels atemptats de Catalunya.

"Pel que jo sé, no han rebut cap comunicació. El més important és que les investigacions obertes puguin completar-se com més aviat millor."

Zoido ha fet les declaracions després d'haver-se reunit amb el seu homòleg francès, Gérard Collomb, a la seu de la Gendarmeria Nacional francesa.

L'alcalde del municipi belga de Vilvoorde, Hans Bonte, havia assegurat que va comunicar a les forces de seguretat espanyoles les seves sospites sobre l'imam, encara que no va esmentar a quin cos policial es referia.

Tot plegat ha generat certa polèmica ara que les investigacions se centren, en bona part, en les possibles connexions internacionals de la cèl·lula jihadista que va atemptar a Barcelona i Cambrils.

De moment, se sap que l'imam va viatjar l'any passat a Vilvoorde, ciutat considerada un dels feus de l'islamisme radical a Europa.

Anar al contingut