Barcelona

Zapatero visita avui Catalunya per primer cop des de la sentència del Constitucional sobre l'Estatut

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, visita aquest divendres Catalunya per primer cop des de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i dos dies després d'entrevistar-se a la Moncloa amb el president català, José Montilla. Precisament, el mateix Montilla presentarà la conferència que ha de fer Zapatero al Fòrum Tribuna Barcelona. Segons fonts de La Moncloa, el cap de l'executiu espanyol incidirà en profunditat en les relacions entre Catalunya i Espanya.

Actualitzat
En la primera visita a Catalunya després de la sentència de l'Estatut, Zapatero pronunciarà al Fòrum Tribuna Barcelona la conferència "Catalunya i Espanya avui". Un parlament que presentarà el mateix president Montilla i que arriba en ple debat sobre les conseqüències de la sentència del Tribunal Constitucional.

El cap de l'executiu espanyol analitzarà el futur de les relacions entre Catalunya i Espanya. Això sí, amb la incògnita de si es farà algun dels gestos polítics que li va demanar el president català en la reunió de dimecres a Madrid. Segons fonts de La Moncloa, però, Zapatero incidirà en profunditat en les relacions entre Catalunya i Espanya.

En qualsevol cas, s'espera que el cap de l'executiu espanyol llançarà un missatge optimista com el que va fer aquest dijous, en l'acte de celebració del seu desè aniversari al capdavant de la secretaria general del PSOE. Davant de la plana major del partit i dels ministres que han passat pels seus governs, Zapatero va reivindicar les reformes del seu executiu i va cridar a no caure en la desesperança. És més, Zapatero va assegurar que, tot i la crisi, el país està millor del que sembla. També va fer referència al concepte plural d'Espanya que té el PSOE. A diferència d'altres partits, va dir, els socialistes sí que respecten totes les sensibilitats que hi ha a l'Estat.
NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut