Una sessió plenària a la Diputació de Barcelona
Una sessió plenària a la Diputació de Barcelona

Xavier Rius: "Tenir un passat neonazi ja no és cap pega a Vox, ara no els fa nosa"

L'expert en ultradreta apunta que fins ara Vox acceptava franquistes o falangistes, però que vetava persones amb un passat neonazi com el que té Jordi de la Fuente, diputat de la Diputació de Barcelona

Per primera vegada Vox té representació a la Diputació de Barcelona amb un regidor. És Jordi de la Fuente, de Sant Adrià de Besòs, i té un llarg historial de militància a l'extrema dreta.

Abans de sumar-se a les llistes de Vox, De la Fuente havia militat al partit Plataforma per Catalunya o el partit d'ideologia nacionalsocialista Movimiento Social Republicano.

El cas de De la Fuente exemplifica, pels experts en ultradreta, com Xavier Rius, el recent procés d'augment de la radicalització de Vox:

"Es tria persones amb un passat neonazi quan Vox fins ara tenia la consigna que franquistes i falangistes, sí, però neonazis, no. Per la qual cosa, el passat neonazi de persones com Jordi de la Fuente ja no és cap pega, no fa cap nosa."

Aquest vídeo recull la trajectòria de De la Fuente, vinculat també al propietari de la llibreria neonazi Europa, Pedro Varela, condemnat per difusió d'idees que justifiquen el genocidi:

ARXIVAT A:
Vox
Anar al contingut