Crítiques pel confinament a Xangai, que ha arribat a separar criatures de les famílies
Un policia, amb protecció, en l'accés a un túnel sota el riu Huangpu

Xangai torna a tenir els carrers buits: confina 26 milions de persones per la covid

Després de negar-ho repetidament, l'Ajuntament ha decidit fer un confinament de nou dies, en dues fases

RedaccióActualitzat

La ciutat xinesa de Xangai, un important nucli econòmic amb 26 milions d'habitants, ha començat un confinament en dues etapes a causa d'un rebrot de covid-19.

Aquest dilluns, ponts i túnels estan tancats, i el trànsit de les autopistes restringit.

Per fer aquest confinament, l'Ajuntament ha dividit la ciutat en dues zones, a banda i banda del riu Huangpu, per poder fer tests de manera esglaonada.

Els veïns que viuen a l'est han de confinar-se des d'aquest dilluns fins al dijous 31, mentre que els de l'oest ho hauran de fer a partir de divendres, 1 d'abril.

Un policia, amb vestit de protecció, vigila l'accés a un túnel (Reuters/Aly Song)

L'ordre de confinament ha arribat després que les autoritats xangaineses, encara dissabte, negaven tenir intenció d'adoptar aquesta mesura, la disrupció més gran de la vida de la ciutat relacionada amb la pandèmia.

Un policia de Xangai vigila l'accés a un dels ponts de la ciutat (Reuters/Aly Song)

"Contenir un rebrot a gran escala a la nostra ciutat és molt important perquè, un cop contagiades, les persones són posades sota control, hem bloquejat la transmissió", ha explicat Wu Fan, integrant de l'equip d'experts covid de Xangai.

Diumenge, Xangai va detectar 3.450 casos asimptomàtics, una xifra rècord que suposa gairebé el 70% dels 5.134 casos notificats a la Xina.

Dos policies vigilen l'accés tancat a un dels túnels de Xangai sota el riu Huangpu (Reuters/Aly Song)

A més, en tot el país es té constància de 1.219 nous casos simptomàtics, 50 dels quals són a Xangai.

La notícia del confinament d'aquest important nucli econòmic xinès ha fet caure mig punt percentual les petrolieres BP i Shell, per la preocupació per una possible baixada de la demanda.

El confinament de Xangai arriba dues setmanes després que es decidís confinar la ciutat de Shenzhen, amb 17 milions d'habitants, al sud-est del país, en el pitjor brot de covid-19 que ha tingut la Xina en els últims dos anys.

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus Xina
Anar al contingut