Francisco Serrano
Francisco Serrano
Sevilla

Vox vol identificar el personal que treballa contra la violència masclista a Andalusia

Vox diu que es "dicten sentències per part de professionals no qualificats i altament ideologitzats dels quals depèn la llibertat d'un acusat o el futur dels nens"

RedaccióActualitzat

El portaveu de Vox al Parlament d'Andalusia, Alejandro Hernández, ha justificat la petició que han fet per saber els noms del personal de les Unitats de Violència de Gènere per "fiscalitzar i comprovar" les ajudes concedides per la Junta d'Andalusia els últims anys.

"És una de les moltes peticions d'informació que està fent i farà Vox per fiscalitzar i comprovar la destinació que s'ha donat als ajuts i fons públics concedits per la Junta d'Andalusia en els últims anys."

Aquesta afirmació del portaveu es produeix després de saber-se que el diputat de Vox Francisco Serrano ha sol·licitat al govern andalús, a través del Parlament autonòmic, els noms i cognoms dels treballadors de les Unitats de Violència de Gènere entre els anys 2012 i 2019.

En el document, Serrano demana:

"Una relació detallada amb noms, cognoms, número de col·legiats en els seus respectius col·legis professionals, si estan donats d'alta als col·legis professionals, tots els psicòlegs, treballadors socials i metges forenses que han integrat les Unitats de Valoració Integral de Violència de Gènere."

També reclama els noms dels membres dels equips psicosocials dels jutjats de família i equips de menors a les vuit províncies d'Andalusia, entre els anys 2012 i 2019.

Francisco Serrano ha manifestat en el seu compte a Twitter, en relació amb aquesta petició d'informació, que "s'estan violant sentències d'alts tribunals que exigeixen la col·legiació":

 

La petició de Serrano s'acull a l'empara de l'article 7 del reglament de la cambra andalusa, que obliga el govern andalús a facilitar la informació, tot i respectant la llei de protecció de dades.

Susana Díaz, expresidenta andalusa

Després de fer-se aquesta sol·licitud, la secretària general del PSOE andalús, Susana Díaz, ha confessat aquest divendres el seu "estupor" i ha assegurat que li "ha sonat a purga, a persecució i a altres temps que vaig pensar que mai hauria de conèixer".

En una trobada a Sevilla amb col·lectius de dones amb motiu del Dia Europeu de la Igualtat Salarial, l'expresidenta andalusa ha afegit que la ultradreta sap "perfectament" que a aquests treballadors els "protegeix" la Llei de Protecció de Dades, però pretenen "assenyalar-los perquè comencin a avergonyir-se del que fan i amaguin a què es dediquen".

Juan Marín, portaveu de Ciutadans

El vicepresident de la Junta i portaveu de Ciutadans a Andalusia, Juan Marín, ha assegurat que aquesta petició no farà que el seu partit es mogui "ni un mil·límetre" de la seva posició en matèria de violència de gènere i ha subratllat que "la plantilla que lluita contra la violència de gènere no perilla en absolut".

Vox s'estrena al Senat contra el col·lectiu LGTBI

Precisament, ahir, dijous, Francisco José Alcaraz, primer i únic senador de Vox, va vetar, en la seva estrena a la cambra, que l'esport s'obri al col·lectiu LGTBI com un espai lliure sense discriminació. Un suport que requeria unanimitat al qual només va faltar una signatura per tirar endavant, la de Vox.

ARXIVAT A:
Violència masclistaVoxPSOEPP
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut