"Volem jugar!", el crit dels infants de Ciutat Vella per recuperar carrers i places
Famílies del Gòtic de Barcelona reivindiquen les places per fer-hi vida

"Volem jugar!", el crit dels infants de Ciutat Vella per recuperar carrers i places

L'absència de turistes a Barcelona per la pandèmia del coronavirus ha permès als veïns del barri Gòtic fer vida al carrer, i ara ho volen mantenir

Mariona Piqué RegíActualitzat

La crisi sanitària del coronavirus ha portat diferents situacions i una ha estat l'absència de turistes a Barcelona. Això ha permès als veïns tornar-hi a fer vida: les places del Gòtic han tonat a ser del barri; s'hi pot passejar i, sobretot, jugar.

Ara un grup de famílies han fet un vídeo per aconseguir que els infants puguin continuar gaudint d'aquests espais reconquerits:


Amb el crit reinvidicatiu de "Volem jugar!", els nens i nenes del Gòtic reclamen el seu espai al barri, volen recuperar la ciutat per jugar sense l'habitual allau de turistes.

Josep Maria Boronat és el pare del Lluc, de tres anys, i un dels impulsors del vídeo:

"Vam veure que, quan van desconfinar els nens, ens anàvem trobant aquí a la plaça. Els nens anaven jugant, s'ho estaven passant molt bé. Vam veure que una cosa que al poble és molt normal --que els nens es trobin a la plaça i puguin jugar-- aquí no havia pogut passar fins ara. I ens feia pena perdre-ho quan tota aquesta suposada normalitat torni. Vam decidir que havíem de fer alguna cosa per poder-ho mantenir."

Xavier Lastra, pare del Max, el Zoe i la Juno, explica que quan van sortir del confinament es van trobar els carrers i les places buits i els parcs públics tancats. "La ciutat se la van fer seva: que just davant de la catedral et trobessis 20 nens jugant a futbol d'un costat a l'altre era impensable, sembla que fosssi en un poble."

Ara que han recuperat els carrers i les places, no els volen perdre i per això intenten buscar solucions.

Xavier Lastra creu que "es podria intentar que es pogués preservar un espai, unes hores al dia, a partir de les cinc de la tarda, quan surten els nens de l'escola, perquè poguessin continuar gaudint d'aquest espai".

Josep Maria Boronat reclama aquest espai per als més petits:

"A Ciutat Vella hi viu gent, uns onze mil infants, i això és el que volem explicar, que no tot és turisme, que no tot és comerç, que no tot és festa. Això hi és, hi serà i el que hem de fer és conviure-hi tots, i dins d'aquesta convivència hem de donar l'oportunitat a aquells que són més febles, que són els nostres fills i filles."

Aquestes famílies volen traslladar la seva reivindicació a altres llocs turístics de la ciutat:

"Volem un espai equilibrat que tothom en pugui gaudir; és el que vol transmetre el vídeo, no és anar contra res, ni contra ningú, però sí que es pensi en aquells que ningú hi pensa; perquè si és un espai per als nens serà un espai per a tothom."

 

 

La reivindicació ha arribat a les xarxes socials:

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Desescalada
Anar al contingut