Volar sense treure la documentació: Vueling implanta el reconeixement facial al Prat

El sistema també funciona als aeroports de Madrid, Palma, Menorca i Eivissa i es posarà als de les Canàries

L'aerolínia Vueling ha introduït un sistema pioner de reconeixement facial en diversos aeroports espanyols, entre els quals el del Prat.

De fet, ja va fer una prova pilot a finals del 2021 al vol Barcelona-Màlaga i ara ha ampliat l'experiència als aeroports de Barcelona, Madrid, Palma, Menorca i Eivissa.

En les pròximes setmanes s'instal·larà també als aeroports de les Canàries

Es tracta d'un sistema que es pot fer servir de manera voluntària i que busca agilitzar el procés d'embarcament, ja que evita treure la documentació des del control de seguretat fins a accedir al vol. Tot i això, cal dur la documentació a sobre. 


Com funciona? 

Aquelles persones que ja tinguin una reserva primer han de fer el check-in online. Després, han de registrar la cara i les dades personals amb l'app de Vueling

Un cop el procés s'ha completat, es pot fer servir el reconeixement facial per a futurs viatges. De moment, només de Vueling, però si alguna altra aerolínia també activés el sistema, ja no caldria tornar a fer tot el procés, perquè les dades dels usuaris passen a un arxiu d'AENA, el gestor aeroportuari. 

Com que les dades passa a gestionar-les AENA, és l'encarregat de protegir-les davant de possibles hackejos. 

 

ARXIVAT A:
Protecció de dadesAeroport del Prat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut