Vint pobles lliures de Covid: cap cas de coronavirus en un any
Sant Jaume de Frontanyà, al Berguedà, és un dels vint municipis catalans sense casos de Covid (ACN/Gemma Aleman)

Els vint pobles lliures de Covid: cap cas de coronavirus en un any

El municipi d'Arres, a la Vall d'Aran, contrasta amb la situació epidemiològica d'aquest territori

RedaccióActualitzat

Aquest 25 de febrer fa un any just que es va diagnosticar a Catalunya el primer cas de Covid-19.

Des d'aleshores -quan ni la malaltia ni el virus que la causa encara no tenien nom- fins ara, a Catalunya s'han confirmat un total de 552.263 contagis.

Durant aquest temps, el Sars-CoV-2 ha anat escampant-se pel país. Ha arribat a les 41 comarques i a la Vall d'Aran. I gairebé a la totalitat dels 947 municipis.

N'hi ha vint, però el coronavirus detectat per primer cop a la ciutat xinesa de Wuhan no hi ha arribat; vint localitats catalanes que no han registrat cap contagi en aquests dotze mesos.

Estan distribuïdes entre 11 comarques, i sumen, en total, 1.264 habitants.

 

 


El municipi lliure de Covid més petit és Tiurana, a la Noguera, amb 14 habitants censats. El més gran és els Torms, a les Garrigues, de 131 habitants. La majoria són del Pirineu o el Prepirineu, i no n'hi cap de costaner.

Com viuen la pandèmia i les restriccions aquestes poblacions on ningú no s'ha contagiat?

La Rosa Talamàs s'ha desplaçat fins a Arsèguel, a l'Alt Urgell. I això és el que ha pogut veure i li han explicat els veïns.

 

 

La Vall d'Aran és un dels territoris que ha arribat a tenir les xifres epidemiològiques més altes de Catalunya. S'hi han confirmat més de 1.200 positius per Covid, que ja ha causat la mort de 16 persones.

Hi ha un municipi, però, Arres, que gairebé ha esquivat el coronavirus. Se'n coneix un únic cas, el d'una veïna que devia passar la malaltia sense saber-ho, perquè té anticossos. La Jovita Ané l'ha visitat.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
Anar al contingut