Falset

"Vinologue Priorat": la primera guia de vins completa que es fa de la DO Priorat

La qualitat del raïm és un dels trets que fan característics els vins de denominació d'origen. Els del Priorat aposten per la internacionalització i, ara, una nova guia de vins, "Vinologue Priorat", difondrà les particularitats dels Priorats entre el públic internacional.

RedaccióActualitzat
La qualitat del raïm és un dels trets que fan característics els vins de denominació d'origen. Els cellers del Priorat aposten per la internacionalització i, ara, una nova guia de vins difondrà les particularitats dels Priorats entre el públic internacional.

Èlia Varela i Miquel Hudin, són els coautors de la guia "Vinologue Priorat". Han estat dos mesos vivint al Priorat per elaborar aquesta guia. Més de 400 pàgines dedicades a la Denominació d'Origen Qualificada Priorat que inclouen notes de tast de 314 vins i referències de 104 elaboradors, a més d'itineraris per la comarca.

Varela explica que "volem que sigui útil per a la gent que vol conèixer més aquesta regió, que encara és una regió que es coneix poc, es coneixen molt els vins perquè guanyen molts premis i tenen una fama internacional important, però encara hi ha poca gent que conegui el paisatge, els pobles i el que fa especial el Priorat".

El 85% dels vins que es fan al Priorat s'exporten

Hudin, que és de Califòrnia, va quedar captivat tant pel paisatge com per la qualitat dels vins. "Els vins són superiors, són molt interessants i molt profunds i tenen un equilibri que m'agrada molt. Per mi, és una combinació perfecta."

Aquesta és la primera guia de vins completa que es fa al Priorat i va dirigida tant als entesos com als qui s'estan iniciant.

Ricard Rofes, del Consell Regulador DOQ Priorat, explica que aquesta mena d'iniciatives "ajuden al fet que el públic, sobretot, el públic especialitzat i el públic entès, faci cap i arribi als cellers, que són, al final, el que es beneficien de poder tenir l'intercanvi directe amb el consumidor".

N'han distribuït 2.500 exemplars, està escrita en català i anglès i els autors ja preparen la de la denominació d'origen Montsant.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut